Flux Stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 257. Armata israeliană aprobă planurile operaționale pentru ofensiva din Liban

  • Lipsa ajutoarelor, inclusiv a alimentelor, a suplimentelor nutritive și a vaccinurilor, a făcut ca 3.500 de copii să fie expuși riscului de a muri din cauza malnutriției, avertizează Biroul de presă al guvernului din Gaza.
  • Armata israeliană a anunțat că planurile operaționale pentru o ofensivă în Liban au fost aprobate și validate”.
  • Gruparea armată libaneză Hezbollah a difuzat imagini filmate cu drone care arată supravegherea orașului portuar israelian Haifa, în timp ce emisarul american Amos Hochstein încheie o vizită la Beirut menită să reducă tensiunile de-a lungul graniței dintre Israel și Liban.

Armata israeliană a anunțat că planurile operaționale pentru o ofensivă în Liban au fost aprobate și validate”.

Ca parte a evaluării situației, planurile operaționale pentru atacul din Liban au fost aprobate și puse în aplicare și au fost luate decizii pentru a continua accelerarea pregătirii forțelor din teren”, a precizat armata într-un comunicat.

În replică, SUA au declarat că nu doresc să asiste la un război regional mai amplu în Orientul Mijlociu, potrivit Pentagonului.

Nu am de gând să intru în ipoteze și să speculez asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla, în afară de a spune că nimeni nu dorește să vadă un război regional mai amplu”, a declarat generalul-maior Patrick Ryder, un purtător de cuvânt al Pentagonului, când a fost întrebat de jurnaliști despre mișcarea Israelului, a relatat agenția de presă Reuters.

Aprobarea Israelului vine în contextul în care trimisul special al SUA, Amos Hochstein, s-a aflat astăzi în Liban, la o zi după ce s-a întâlnit cu liderii israelieni, pentru a încerca să obțină o detensionare „urgentă” a situației la granița dintre Israel și Liban.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 257. Armata israeliană aprobă planurile operaționale pentru ofensiva din Liban appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code