Flux Stiri

LIVE UPDATE. 326 zile de invazie. Liderul Wagner postează o înregistrare video în care revendică victoria în Soledar, în timp ce Ucraina afirmă că luptele continuă

  • Fondatorul și șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a postat sâmbătă un videoclip în care susține că a vizitat Soledar după ce a fost preluat de mercenarii săi în două săptămâni”.
  • În înregistrarea video, liderul mercenarilor Wagner a declarat că a venit în oraș pentru a acorda medalii luptătorilor săi.
  • Videoclipul îl arată pe Prigojin stând alături de un bărbat pe care îl numește un comandant care a ajutat la cucerirea lui Soledar”.

Fondatorul și șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a postat sâmbătă un videoclip în care susține că a vizitat Soledar după ce a fost preluat de mercenarii săi în două săptămâni”. Kievul a contestat afirmația lui Wagner potrivit căreia controlează acum micul oraș, care are o valoare simbolică semnificativă, dar nu este considerat esențial din punct de vedere strategic. Orașul a provocat, de asemenea, lupte interne între forțele private ale lui Prigojin și Ministerul rus al Apărării cu privire la cine merită laudele pentru asalt.

În înregistrarea video, liderul mercenarilor Wagner a declarat că a venit în oraș pentru a acorda medalii luptătorilor săi – despre care spune că au fost aproape exclusiv responsabili pentru capturarea lui Soledar, scrie CNN. Videoclipul îl arată pe Prigojin stând alături de un bărbat pe care îl numește un comandant care a ajutat la cucerirea lui Soledar”.

Soledar a fost cucerit în două săptămâni”, a spus Prigojin. Soledar a fost strâns de ghearele noastre și apoi a fost împărțit în părți. Nu poți mânca un elefant deodată, așa cum se spune. Trebuie să-l tai în părți”.

Potrivit lui Prigojin, soldații ucraineni care au refuzat să se predea au fost uciși. El a precizat că trupurile soldaților ucraineni vor fi trimise înapoi în patria lor”. Antreprenorul militar privat a recrutat masiv din închisorile rusești în ultimele nouă luni. Anterior, a desfășurat contingente în Siria și în mai multe țări africane. Prigojin a creditat ceea ce el a descris ca fiind o bogăție de echipamente de luptă și sisteme de comunicații pentru a oferi forțelor sale un avantaj în luptă.

The post LIVE UPDATE. 326 zile de invazie. Liderul Wagner postează o înregistrare video în care revendică victoria în Soledar, în timp ce Ucraina afirmă că luptele continuă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code