Flux Stiri

Legea pensiilor intră azi la vot final în Senat. Marcel Ciolacu, susține că au fost clarificate toate aspectele, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare

  • Legea prevede creștere cu 40% a bugetului pentru pensii, o creștere nesustenabilă.
  • România este deja în procedură de deficit bugetar.
  • Legea ar putea trece extrem de rapid prin Senat astăzi, după care va fi un vot al plenului reunit săptămâna viitoare.

Controversata lege a pensiilor intră azi la vot final în Senat, cu doar o zi de dezbateri. Va fi dezbătută legea dimineață în comisiile de specialitate, și apoi, la ora 17, ajunge la vot în Senat. Urmează Camera Deputaților pentru dezbateri și votul final.

Legea prevede creștere cu 40% a bugetului pentru pensii, o creștere nesustenabilă, având în vedere că România este deja în procedură de deficit bugetar.

Legea ar putea trece extrem de rapid prin Senat astăzi, după care va fi un vot al plenului reunit săptămâna viitoare. Este controversat acest proiect de lege pentru că România are deja un deficit bugetar ridicat pe care încearcă să îl scadă prin pachetul de măsuri fiscale pe care premierul l-a promovat în ultime luni. În același timp, proiectul trece pe repede înainte, fără a exista dezbateri și consultări, care sunt normale atunci când se modifică o lege.

USR și Forța Dreptei vorbesc exact despre acest lucru, că legea trece mult prea repede. Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că au fost clarificate „toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare”, fără a oferi vreun detaliu legat de nemulțumirile afirmate de liberali până acum sau de modalitatea prin care acestea au fost satisfăcute.

Coaliția PSD-PNL s-a reunit luni, la Vila Lac pentru a găsi soluții la scandalul declanșat de creșterea pensiilor, decisă de PSD și aprobată cu jumătate de gură de PNL, și de racolarea primarilor liberali de către social-democrați.

Legea prevede o creștere a pensiilor în două etape- 1 ianuarie 2024, o creștere de 13,8%, care presupune o indexare a pensiilor, adică o creștere în funcție de inflație, iar o a doua creștere, de până la 40%, începând cu 1 septembrie.

Citește și

The post Legea pensiilor intră azi la vot final în Senat. Marcel Ciolacu, susține că au fost clarificate toate aspectele, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code