Flux Stiri

5 vinuri românești au câștigat Mari Medalii de aur La VINARIUM

  • 5 vinuri românești au obținut mari medalii de aur la VINARIUM, cel mai important concurs de vinuri din Europa de est.
  • Competiția a fost jurizată de 47 de experți din 18 țări.
  • 20% dintre medaliile de aur au fost câștigate de etichete din țara noastră.

În luna mai, 5 vinuri românești au fost premiate cu Mari Medalii de Aur la cea de-a XXI-a ediție a concursului VINARIUM. Competiția a beneficiat de o participare internațională, cu 1502 probe de vin din 26 de țări. Aproximativ  39% dintre vinurile înscrie au fost din afara României, iar evaluarea acestora a fost format dinr-un juriu din 47 de experți din 18 țări. Vinurile au fost premiate după următoarele criterii: Mari Medalii de Aur pentru vinurile care au obținut 93 de puncte, medalii de aur pentru cele cu punctaje între 89 și 92,9 și Medalii de argint pentru cele cu punctaje între 85 și 88,9.

Dintre cele 25 de vinuri care au primit Mare Medalie de Aur, 20% au fost din România. Anul acesta câștigătorii au fost Crama Pandora cu Mon Rose by Pandora, Moșia Panciu cu Taine, Crama Banul Craiovei cu Bana Novac, Avincis Vinuri cu Cuvee Grandiflora și Gîrboiu Winery cu Constantin. 4 dintre vinurile câștigătoare au fost vinuri roșii (cupaje) și unul rosé (monovarietal).

Potrivit regulamentului Organizației Mondiale a Viei și Vinului (OIV), doar 30% din concurenți pot primi o medalie. Concursul s-a desfășurat la Ploiești și a ajuns deja la cea de-a XXI-a ediție.

The post 5 vinuri românești au câștigat Mari Medalii de aur La VINARIUM appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code