Flux Stiri

Inteligența artificială va fi controlată de la sursă. OpenAI a anunțat că va forma o echipă pentru a preveni „riscurile catastrofale”

  • OpenAI a creat o echipă de control pentru modelele superioare de A.I.
  • Experții vor să evite amenințări chimice, bilogice și radiologice.
  • Evoluția necontrolată a AI poate duce la auto-replicare și păcălirea oamenilor.

Inteligența Artificială va fi controlată mult mai atent, chiar de creatorii săi. OpenAI a anunțat că formează o nouă echipă pentru a calcula și preveni „riscurile catastrofale” ale A.I. Lista acestora inclide amenințări nucleare sau chiar posibilitatea ca Inteligența Artificială să-i păcălească pe oameni

OpenAI formează o nouă echipă pentru a atenua „riscurile catastrofale” asociate cu A.I. Într-un comunicat recent, OpenAI spune că echipa de prevenție va „urmări, evalua, prognoza și proteja” cu privire la problemele potențial majore cauzate de A.I, inclusiv amenințările nucleare.

Echipa va lucra, de asemenea, pentru a atenua „amenințările chimice, biologice și radiologice”, precum și „replicarea autonomă” sau actul de replicare a unei A.I. Alte riscuri pe care echipa de pregătire le va aborda includ capacitatea AI de a păcăli oamenii, precum și amenințările la adresa securității cibernetice.

De ce se teme OpenAI de inteligența artificială

OpenAI, creatorul modelului ChatGPT, considera ca vor apărea riscuri majore. „Credem că modelele AI de frontieră, care vor depăși capacitățile prezente în prezent în cele mai avansate modele existente, au potențialul de a beneficia întreaga umanitate”, scrie OpenAI în actualizare.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a avertizat înainte despre potențialul de evenimente catastrofale cauzate de AI. În mai, Altman și alți cercetători proeminenti în domeniul inteligenței artificiale au emis o declarație conform căreia „atenuarea riscului dispariției umane din cauza inteligenței artificiale ar trebui să fie o prioritate globală”.

În timpul unui interviu la Londra, Altman a sugerat, de asemenea, că guvernele ar trebui să trateze inteligența artificială „la fel de serios” ca și armele nucleare.

Citește și:

The post Inteligența artificială va fi controlată de la sursă. OpenAI a anunțat că va forma o echipă pentru a preveni „riscurile catastrofale” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code