Flux Stiri

Festivalul RADAR luminează Capitala. Ce surprize te așteapă la a 4-a ediție al evenimentului

  • RADAR New Media Art se desfășoară la Magazinul Bucuresti.
  • Evenimentul a început pe data de 27 octombrie și se termină astăzi.
  • Ai parte de peste 30 de instalatii de artă bazate pe A.I. și spectacole de dans contemporan.

Nu rata ultima zi a festivalului RADAR, care te aștaptă la Magazinul Bucuresti. Ai parte de peste 30 de instalatii de artă bazate pe A.I,, Realitate Augmentată, Realitate Virtuală și spectacole de dans contemporan.

Tema acestei ediţii este „Evoluţia” şi este pusă în scenă sub forma unui loc de joacă în care arta, tehnologia şi interacţiunea se împletesc pentru a dezvolta creativitatea copiilor. În cadrul festivalului sunt prezentate 10 instalaţii de artă digitală cu care copiii cu vârsta de peste 3 ani pot interacţiona, anunţă organizatorii. 

Mădălina Ivașcu, organizatorul evenimentului, spune că: „În weekendul acesta, de vineri până duminică, de la ora 11 la ora 23, vom amenaja cinci dintre etajele Magazinului București cu peste 30 de proiecții cu instalații interactive și puteți vedea proiecte de realitate augmentată, de realitate virtuală, instalații interactive și se adresează și copiilor”.

Ce artiști vor fi prezenți la RADAR

Printre artiștii prezenți la RADAR anul acesta se numără: Spherical Aberration, Cristina Bodnărescu & Oana Băluță, Augmented Space Agency, Teatrul Postnațional Interfonic, Sandrine Deumier, Simona-Diana Chiru, Caty Alexandra Samata, Constantin Șimon, Ștefan Damian și Dragoș Pitaru.

„Ediția cu numărul 4 a festivalului marchează atât o selecție mai bogată de artiști prin integrarea proiectelor performative de dans contemporan, muzică, poezie, cât și prezența noastră într-un spațiu pe care îl deschidem în premieră pentru public. Este vorba despre Magazinul București, o clădire istorică din centrul capitalei, a cărei vitrină centrală se va transforma într-o instalație participativă cu care invitații vor putea interacționa în timp real” spun organizatorii RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities.

Citește și:

The post Festivalul RADAR luminează Capitala. Ce surprize te așteapă la a 4-a ediție al evenimentului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code