Economice

Încă un pas pentru listarea Hidroelectrica a fost făcut. Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a ales consorțiul de bănci pentru oferta publică inițială a companiei

„Numirea băncilor de investiții este o etapă cheie și suntem foarte mulțumiți că a fost atinsă în procesul de IPO al Hidroelectrica. Credem cu tărie că IPO-ul și listarea ulterioară a companiei vor aduce beneficii semnificative pieței de capital românești și țării în ansamblu, având în vedere că are un mare potențial de a atrage investitori locali și străini importanți pentru liderul românesc în producția de energie electrică, una dintre companiile cheie din sectorul energetic din România. Încurajăm toate părțile implicate să continue colaborarea pentru a se asigura că atât oferta publică inițială, cât și listarea la bursă sunt finalizate fără întârziere”, a declarat cu acest prilej Ilinca von Derenthall, președinte al Comitetului Reprezentanților.

„Selectarea băncilor de investiții marchează un pas important, ca parte a pregătirii pentru IPO și listare a Hidroelectrica. Apreciem sprijinul tuturor părților implicate de până acum și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu consorțiul de bănci de investiții pe măsură ce vom continua procesul de pregătire pentru IPO și listare. Sperăm să putem finaliza această tranzacție de referință cât mai curând posibil”, a spus Johan Meyer (foto), CEO Franklin Templeton Investments România și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea nu a dorit însă să facă public și numele băncilor care formează acest consorțiu.

Potrivit surselor Ziarului Financiar, băncile care formează acest consorțiu sunt:

Global Manager:

Citi
Morgan Stanley
Erste
Jefferies

Joint Manager:

Bank of America
Barclays
UBS
UniCredit
Wood

Co-lead Manager:

Banca Transilvania- BCTP
Swiss Capital.

Fondul Proprietatea are ca bancă de investiţie pe cei de la Rotschild.

Despre Fondul Proprietatea

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetățenilor români ale căror proprietăți au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitației internaționale anunțate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiții și administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Fondul este o companie de investiții alternative, iar obiectivul său investițional este maximizarea randamentelor către acționari și creșterea valorii activului net pe acțiune prin investiții realizate, în principal, în acțiuni și valori mobiliare românești. Fondul se tranzacționează pe Bursa de Valori București din 25 ianuarie 2011 și a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit (“GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015.

Fondul Proprietatea are sediul în Strada Buzești nr. 76-80, etajul 7, sector 1, București, cod poștal 011017, Romania.

Despre Franklin Templeton Investments

Franklin Resources, Inc. [NYSE: BEN] este o organizație globală de management al investițiilor, cu filiale care operează în cadrul Franklin Templeton și deservesc clienți din peste 165 de țări. Misiunea Franklin Templeton este de a-si ajuta clienții să obțină rezultate mai bune prin expertiză în administrarea investițiilor, managementul averii și soluții tehnologice. Prin intermediul managerilor săi de investiții specializați, compania are experiență extinsă în acțiuni, venituri fixe, soluții multi-active și alternative. Cu birouri în peste 30 de țări și aproximativ 1.300 de profesioniști în investiții, compania din California are peste 70 de ani de experiență în investiții și 1.379,8 miliarde de dolari în active administrate la 30 Iunie 2022.

Franklin Templeton a deschis un birou în București în mai 2010, cu o echipă de 32 de angajați, incluzând 6 specialiști locali în investiții sprijiniți de cei peste 40 de manageri de portofolii și analiști din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Începând cu 1 aprilie 2016, în vederea conformării cu Directiva UE 2011/611 privind managerii fondurilor de investiții alternative, Fondul este administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L. (“FTIS/Manager de Fond”), o societate cu răspundere limitată care se califică drept administrator de fond de investiții alternativ conform Articolului 5 din Legea din Luxembourg din data de 12 iulie 2013 privind managerii de fonduri de investiții alternative, autorizat de Comisia de Supraveghere a Sectorului Financiar cu numărul A00000154/21 noiembrie 2013, al cărui birou se află la adresa strada Albert Borschette nr. 8A, L-1246 Luxembourg, înregistrat la Registrul Comerțului și Companiilor din Luxembourg, cu nr. B 36.979.

Acest comunicat este distribuit de FTIS Sucursala București înregistrat cu numărul 40198471.

Adresa biroului FTIS Sucursala București este: Premium Point, Strada Buzești nr. 76-80, etajul 8, sector 1, București, Romania. Tel: +40.200.96.00, Fax: +40.316 300 048.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code