- Conform sondajului, 1 din 10 europeni se simte singur.
- Sentimentul de singurătate este cel mai răspândit în Irlanda, cu un procent de 20%.
- La polul opus, cele mai puține persoane singure sunt în Spania, Olanda, Cehia, Austria, Slovenia și Croația.
De Valentines Day, dincolo de inimioare și declarații de dragoste, realitatea este că sunt tot mai multe persoane singure. 1 din 10 europeni este singur, iar în România 16% dintre oameni spun că se simt singuri în cea mai mare parte a timpului, arată un sondaj făcut de Comisia Europeană.
Pandemia este unul dintre factorii care a dus la o rată atât de crescută. Tot în pandemie a crescut și numărul divorțurilor. Rata de divorț în România este sub media Uniunii Europene, fiind de 1,4 divorțuri la mia de locuitori.
Sentimentul de singurătate este cel mai răspândit în Irlanda, unde în jur de 20% dintre cei care au răspuns la sondaj au spus că sunt singuri. Urmează Bulgaria, Grecia, Cipru, Letonia și Luxemburg, cu un procent de 17% de persoane singuratice.
La polul opus, cele mai puține persoane singure sunt în Spania, Olanda, Cehia, Austria, Slovenia și Croația, unde doar 10% dintre locuitori suferă de singurătate.
Statisticile arată că tinerii sunt cei mai afectați de singurătate, iar tehnologia a dus la acest lucru.
Cele mai puține divorțuri sunt în Malta, Macedonia de Nord și Muntenegru, iar cele mai multe în Lituania, unde sunt aproape 3 divorțuri la mia de locuitori. Urmează Letonia, Suedia și Danemarca.
Citește și:
- Administrația Biden investește 5 miliarde de dolari în cipuri. SUA vrea tehnologii de ultimă oră
- 4 „do’s and don’ts” când vine vorba de chatboți. Ce să ceri și ce să nu ceri de la A.I.
- Negocierile pe tema comasărilor alegerilor s-au blocat. Marcel Ciolacu: Mai stăm de vorbă vineri pe acest subiect
The post În România, 16% dintre oameni spun că se simt singuri, conform Comisiei Europene. Cine sunt cei mai singuri europeni? appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.