Economice

IKEA a realizat afaceri de peste un miliard de lei în 2021 și cel mai mare profit de la prezența în România

IKEA a realizat în 2021 afaeri de 1,081 de miliarde de lei, în creștere cu aproape 14% față de nivelul înregistrat în 2020. 

Pentru anul de catalog care s-a încheiat la 31 august 2021, compania anunțase vânzări de peste un miliard de lei, în creștere cu 17%, potrivit Ziarului Financiar.

Profitul înregistrat de companie a fost de peste 39 de milioane de lei, în creștere cu 256% față de profitul de aproape 11 milioane de lei raportat pentru 2020.

Numărul mediu al angajațlor a fost la fel ca cel din 2020: 1.190.

IKEA are două magazine pe plan local, la București, și un al treilea, lângă Timișoara, în construcție. Lucrările au fost demarate anul trecut, iar investiția anunțată este de 60 de milioane de euro. Noul magazin IKEA, din Dumbrăvița, lângă Timișoara, va avea o suprafață de 26.000 de mp, iar deschiderea ar urma să aibă loc anul acesta.

Prețuri mai mari la produsele IKEA

Retailerul a crescut prețurile din România, începând cu 30 decembrie 2021, cu 8,7% în total, la nivelul tuturor categoriilor de produse, potrivit informațiilor transmise de companie către Economica.net. Cele două magazine din București și magazinul online nu sunt însă singurele care au prețuri mai mari la început de an. Cel mai mare retailer de mobilier din lume anunțase deja din noiembrie 2021, că va majora prețurile la nivel global, în medie cu 9%. Procentul, a anunțat compania, diferă însă de la țară la țară, în funcție de inflație, furnizorii locali şi a dificultăţii de transport.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code