Flux Stiri

Harta care îți arată unde ar fi fost orașul tău acum 600 de milioane de ani

zile pe pamantzile pe pamant

  • Pământul a trecut prin diverse schimbări de-a lungul a milioane de ani, așa că este greu de imaginat unde ar fi fost locurile din zilele noastre în acele vremuri străvechi.
  • O hartă interactivă care poate identifica în mod incredibil cum arăta o locație în anumite perioade din istorie.
  • Harta pare să arate cum arăta Pământul în urmă cu 240 de milioane de ani, când țările pe care le cunoaștem cu toții astăzi au fost unite ca parte a supercontinentului Pangeea.

Pământul a trecut prin diverse schimbări de-a lungul a milioane de ani, așa că este greu de imaginat unde ar fi fost locurile din zilele noastre în acele vremuri străvechi. Dar acum există o hartă interactivă care poate identifica în mod incredibil cum arăta o locație în anumite perioade din istorie, când planeta arăta diferit, de exemplu atunci când dinozaurii hoinăreau.

Utilizând hărțile paleogeografice realizate de C.R. Scotese din cadrul proiectului PALEOMAP, precum și datele privind tectonica plăcilor, această vizualizare a fost dezvoltată de Ian Webster. Harta de pe https://dinosaurpictures.org/ancient-earth pare să arate cum arăta Pământul în urmă cu 240 de milioane de ani, când țările pe care le cunoaștem cu toții astăzi au fost unite ca parte a supercontinentului Pangeea.

Dar utilizatorii pot vedea și mai departe, până acum 750 de milioane de ani (deși localizarea unor orașe specifice este mai dificilă pentru această perioadă) – de exemplu, locația Londrei datează de acum 600 de milioane de ani. Pe măsură ce hărțile pornesc de la 750 de milioane de ani în urmă până în prezent, se poate observa că Pangeea s-a separat ca urmare a mișcării plăcilor tectonice în continentele pe care le cunoaștem: Eurasia, Americi, Africa, Antarctica și Oceania.

Deși aceste mișcări nu pot fi observate în timpul vieții unui om, harta arată cum aceste schimbări lente au avut loc pe parcursul a sute de milioane de ani. Pentru a vedea această transformare, utilizatorii de desktop pot folosi tastele săgeată stânga și dreapta pentru a vedea cum se despart continentele.

Există, de asemenea, o opțiune derulantă în dreapta sus a ecranului care le permite utilizatorilor să treacă la momente importante din istoria Pământului, cum ar fi primele alge verzi, primele animale terestre și primii dinozauri. Cei care doresc să își caute locația, tastați pur și simplu acest lucru în bara de căutare din colțul din stânga sus, unde ar trebui să apară câteva opțiuni derulante și, odată ales, pe hartă ar trebui să apară o pată roșie unde se spune că se află locația în perioada respectivă.

The post Harta care îți arată unde ar fi fost orașul tău acum 600 de milioane de ani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code