Flux Stiri

Guvernul României a trimis Comisiei Europene două ordonanțe de urgență

  • Ordonanțele de urgență vizează reducerea deficitului bugetar.
  • Un OUG e pentru reducerea cheltuielilor publice, iar altul pentru modificarea codului fiscal.
  • Mai multor produse se va aplica TVA de 9% în loc de 5%, iar altele de 19% în loc de 9%.

Guvernul României a trimis Comisiei Europene două ordonanțe de urgență ce vizează reducerea deficitului bugetar: una pentru reducerea cheltuielilor publice, iar alta pentru modificarea codului fiscal pentrua strânge mai mulți bani la buget.

Printre măsurile fiscale se regăsesc un impozit special pe clădiri și mașini cu valoare mare, o nouă taxă pentru companii, „ajustorul fiscal”, noi cote de impozitare pentru microîntreprinderi, majorări de TVA și eliminarea scutirii de impozit pentru IT, industria alimentară și agricultură, pentru veniturile brute care depășesc 10.000 lei. În proiectul de modificare a codului fiscal, Guvernul afirmă că „prognoza de deficit bugetar până la sfârșitul anului 2024 este de 6,84% din PIB, comparativ cu angajamentul față de Comisia Europeană potrivit căruia nivelul de deficit bugetar asumat trebuie să fie de 4,4% din PIB.

Avem printre măsuri creșterea TVA-ului. Mai multe produse vor aplica TVA de 9% în loc de 5%, iar altele de 19% în loc de 9%. Și mai avem, desigur, o măsură care nu putea lipsi, creșterea accizelor la țigări și alcool. În schimb, scad accizele la benzină și motorină.

The post Guvernul României a trimis Comisiei Europene două ordonanțe de urgență appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code