Economice

Guvernul a aprobat memorandumul privind deblocarea concursurilor pentru ocuparea posturilor din învăţământ

„Memorandumul a fost iniţiat pentru a permite în primul semestru al anului universitar 2022-2023 ca instituţiile de învăţământ superior de stat să poată organiza concursuri pentru ocuparea unor posturi, vacante sau temporar vacante, precum şi a posturilor vacante create, cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, în afara organigramei, în baza proiectelor aflate în derulare, precum şi a posturilor vacante cu finanţare din PNRR, aflate în afara organigramei”, precizează un comunicat al Guvernului.

Ministerul Educaţiei subliniază că instituţiile de învăţământ superior trebuie să asigure continuitatea procesului didactic şi de cercetare în condiţiile în care membri ai personalului didactic şi de cercetare intră în procesul natural de pensionare.

Totodată, instituţiile de învăţământ superior sunt angrenate în derularea unor proiecte cu fonduri externe nerambursabile sau cu finanţare PNRR pentru care trebuie să-şi asigure structura de personal pentru buna implementare a acestora.

De asemenea, se impune şi organizarea de concursuri/examene pentru ocuparea unor posturi din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2022-2023, mai menţionează Executivul.

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code