Economice

Grupul PPF, care deține Pro TV, expunere de un milliard de euro imobiliarele din Rusia

PPF Real Estate, parte din grupul PPF, fondat de Petr Kellner, decedat anul trecut, are un portofoliu de un miliard de euro în piața imobiliară din Rusia, potrivit raprotului financiar al companiei pentru 2020. În România, compania deține două clădiri de birouri – Metropolis Center și Crystal Tower din București, cu o valoare totală de 95 de milioane de euro. În total, portofoliul imobiliar al grupului PPF avea la finele lui 2020 o valoare de aproape 1,8 miliarde de euro.

Alți dezvoltatori imobiliari prezenți la noi, dar și în Rusia sunt Liebrecht&wooD, care deține două outleturi, unul la Moscova și unul la Sankt Petersburg, dar și AFI Development, a cărui expunere pe piața din Rusia s-a redus în ultimii ani, în special după conflictul din Crimeea, noteaza publicația israeliană Globes. 

Grupul PPF, care are afaceri și în imobiliare, cuprinde și companii care activează în finanțe, telecom și media. Iar cîn ultimii zece ani, cei mai mulți bani veneau din subsidiara Home Credit, carea activează pe piețe din Rusia și China. Mai multe știri au apărut anul trecut privind vânzarea diviziei Home Credit din Rusia către compania locală Sistema, însă PPF nu a infirmat sau confirmat informația, potrivit Deutsche Welle. 

Anul trecut, PPF Real Estate Rusia se lăuda că a urcat 11 locuri în topul Regii Imobiliarelor din Rusia, realizat de Forbes. Subsidiara grupului din Cehia se afla atunci pe locul 12. În 2020, compania a lansat o nouă fază de construcție – Bravo, din proiectul Comcity din Moscova, care include birouri, apartamente, dar și un hotel.

Ce deține PPF în Rusia

PPF Real Estate Rusia deține șapte proprietăți în Rusia, a căror valoare depășește un miliard de euro.

  • Metrooplis Business Center, din Moscova, cumpărat în 2015 împreună cu Hines Russia & Poland Fund (HPRF). Proiectul are  o suprafață închiriabilă de 55.000 de mp, unde îți au birouri mai multe companii internaționale, precum H&M sau Puma;
  • Comcity, un proiect major, ce presupune construcția de birouri, apartamente și hotel de 430.000 de mp;
  • Centrul comercial Yarmarka, din Astrakhan, cu o suprafațî de 81.000 de mp;
  • Trilogy Park, un proiect logistic, cu o suprafață de 107.000 de mp;
  • South Gate, parc industrial, de 144 de ha, unde sunt construite hale cu o suprafață de 475.000 de mp, dintr-un total de 650.000 de mp;
  • Homecity, un proiect rezidențial, cu 1.500 de apartamente și o suprafață construită de aproape 140.000 de mp;
  • Centrul comercial Nevsky din Sankt Petersburg  – centru comercial pe șapte etaje, cu o suprafață de 91.000 de mp.

 

 

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code