Economice

Grila notarilor 2022. Care sunt valorile apartamentelor din București

Din 27 de zone diferite analizate de Economica.net din grila notarilor reiese că valorile au fost majorate cu 5, 6 și 8%. Cea mai mare majorare a putut fi constatată pentru zonele centrale, precum Piața Romană, Piața Unirii sau Primăverii-Aviatorilor. Valorile apartamentelor din zonele mai slab cotate au fost majorate cu 5%. Este cazul zonelor Colentina sau Ghencea, însă în general, majoarea în grila notarilor a fost de 6%.

Ce e bine de știut despre grila notarilor este că nu acestea sunt valorile la care se tranzacţioneză apartamentele, ci sunt valorile la care se raportează autoritățile locale pentru calcularea impozitelor. Cine doreşte să cumpere un apartament vechi cu două camere în zona Colentina-Obor, spre exemplu, trebuie să știe că preţul mediu cerut de proprietari în 2021 a fost de aproape 68.000 de euro. În grila notarilor, un apartament vechi din Colentina are o valoare de puțin peste 51.000 de euro.

Pentru analiză, au fost luate în considerare apartamentele cu două camere de la etajele intermediare (1-4), confort I, din blocurile construite în perioada 1978-1997 şi după 2011-prezent. Valorile sunt exprimate în euro. Iată mai jos câteva exemple de valori pentru apartamentele din Bucureşti.

 

The post Grila notarilor 2022. Care sunt valorile apartamentelor din București appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code