Flux Stiri

FOTO/VIDEO Cadavrele victimelor accidentului în care a murit Prigojin au fost ridicate. Filmul accidentului în care au murit liderii Wagner

  • Cadavrele lui Evgheni Prigojin și ale locotenenților săi Wagner au fost ridicate și duse la o morgă locală. Unul dintre cadavre este decapitate.
  • Rămășițele lui Evgheni Prigojin au fost identificate în morgă, acestuia îi lipsește un deget. Urmează testul ADN.
  • FlightRadar24 a raportat că avionul lui Prigojin a înregistrat o pierdere de altitudine de 2,4 km de într-o jumătate de minut.
  • Comisia de Investigație a Rusiei a deschis o anchetă penală în accidentul aviatic.

UPDATE 13:00 – Prigojin a fost identificat. Un dispozitiv exploziv instalat este versiunea principală în cursul anchetei.

O sursă a Cheka-OGPU a afirmat faptul că rămășițele lui Evgheni Prigojin au fost identificate oficial în morgă. Semnul principal a fost absența unui deget. Urmează totuși testarea ADN. De asemenea, al doilea lider al grupării Wagner, Dmitry Utkin, a fost identificat prin înălțime și prin identificarea tatuajelor de pe corp.

Un dispozitiv exploziv instalat în compartimentul trenului de aterizare a explodat în avionul lui Prigojin. Această versiune este acum principală în cursul anchetei. Principalul suspect al anchetei este pilotul personal al lui Prigojin. Acesta a avut acces la aeronavă, iar înainte de zborul nefast a plecat în vacanță în Kamchatka. Nu a putut fi contactat de trei zile.

Corespondentul de securitate al BBC, Frank Gardner, a vorbit cu surse militare britanice. Ei consideră că dezastrul cu Prigozhin a fost organizat de Serviciul Federal de Securitate. „Ei sunt complet loiali lui Putin și, în același timp, serviciul de frontieră le este subordonat”, indică sursele.

Știre inițială

Cadavrele lui Evgheni Prigojin și ale locotenenților săi Wagner au fost duse la o morgă locală după ce avionul lor s-a prăbușit la nord de Moscova, în regiunea Tver. Presa rusă a raportat anterior că opt cadavre au fost recuperate din epava avionului Embraer Legacy 600 al șefului mercenar. Dmitry Utkin, co-fondator al grupului de mercenari Wagner, a fost, de asemenea, ucis în accident.

„Trupurile victimelor au fost găsite în apropierea locului accidentului, au fost trimise la morga judiciară din Tver” scrie Fontanka, o publicație din Sankt Petersburg, potrivit The Telegraph. Rămășițele pasagerilor fost aparent prea arse pentru a fi identificate, spun autoritățile ruse, iar unuia dintre cadavre îi lipsește capul. Victimele vor fi identificate pe baza analizelor ADN.

Presa de la Moscova a mai raportat și că telefonul lui Prigozhin ar fi fost găsit la locul prăbușirii avionului.

Un reporter Reuters la locul accidentului în această dimineață a văzut bărbați întinzând pungi negre pentru cadavre, relatează Reuters.

O parte din coada avionului și alte fragmente zăceau pe pământ în apropierea unei zone împădurite unde anchetatorii criminaliști ridicaseră un cort. Cei îndoliați au lăsat flori și au aprins lumânări lângă birourile lui Wagner din Sankt Petersburg joi devreme. Și la Novosibirsk, luptătorii PMC „Wagner” au organizat un memorial la biroul organizației.

Centrul Național de Rezistență al Ucrainei, care citează surse de la Minsk, a declarat că trupe Wagner din Belarus par să se îndrepte spre granița cu Rumsia, scrie BBC. Forțele speciale din Belarus încearcă să împiedice vehiculele acestora să plece către Kremlin.

Filmul accidentului în care au murit liderii Wagner

FlightRadar24, un site web care permite urmărirea în timp real a poziției avioanelor aflate în zbor, a raportat că avionul în carese afla Prigojin „a înregistrat o pierdere de 2,4 km de într-o jumătate de minut”.

„Jan Petchenik, directorul de comunicații pentru serviciul Flightradar24, a declarat pentru Reuters că la ora 18:19, ora Moscovei, avionul a început să coboare brusc și în aproximativ o jumătate de minut a pierdut altitudine de la o înălțime de 8,5 km, a scăzut cu 2,4 km – la 6,1 km”.

„Orice s-a întâmplat, s-a întâmplat repede”, a spus Jan Petchenik. „Poate că s-au luptat (cu avionul) după ce sa întâmplat ceva”. Înainte de aceasta, a remarcat el, „nu exista niciun indiciu că ceva nu era în neregulă cu această aeronavă”.

Putin – niciun comentariu referitor la moartea raportată a lui Prigojin

În timp ce reacția internațională la moartea raportată a șefului Wagner a fost rapidă, președintele Rusiei încă nu a comentat. Putin nu a menționat prăbușirea, care a avut loc la exact două luni după ce mercenarii lui Wagner au organizat o rebeliune armată împotriva armatei ruse. Răfuirea lui Prigojin adoborât mai multe avioane și a ucis cel puțin 13 militari ruși în timp ce forțele lui Prigojin au înaintat spre Moscova.

Comisia de Investigație a Rusiei a deschis o anchetă penală în accidentul aviatic care l-ar fi ucis Evgheni Prigojin, dar nu l-a menționat în mod direct pe șeful grupării mercenare.

„O echipă de anchetă a plecat la fața locului, vor fi desemnate toate examinările medico-legale necesare și vor fi efectuate un set de acțiuni de investigație pentru a stabili cauzele prăbușirii avionului” au transmis oficialii de la Kremlin.

Accidentul a coincis cu rapoartele privind demiterea oficială a generalului  Serghei Surovikin, șef al forțelor aerospațiale ale Rusiei

„ Prăbușirea avionului lui Prigojin a coincis cu rapoartele privind demiterea oficială a generalului rus Serghei Surovikin din funcția de șef al forțelor aerospațiale ale Rusiei”, spune Kathryn Stoner, directorul Centrului pentru Democrație, Dezvoltare și Statul de Drept de la Universitatea Stanford.

Surovikin, care nu a mai fost văzut în public de la scurta revoltă a lui Wagner din iunie, a fost anterior comandant al forțelor ruse din Ucraina. El a fost, de asemenea, unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Prigojin în luptele pentru putere ale șefului Wagner.

„Cred că există o oarecare diviziune în armată cu privire la modul în care a decurs războiul. Este probabil că Prigojin a avut câțiva simpatizanți în armata rusă, la fel ca și Surovikin”, a declarat Stoner pentru Reuters.

Citește și:

The post FOTO/VIDEO Cadavrele victimelor accidentului în care a murit Prigojin au fost ridicate. Filmul accidentului în care au murit liderii Wagner appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code