Flux Stiri

Ciolacu: Îmi pun mandatul pe masă pentru reforme. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem.

  • Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii.
  • Marcel Ciolacu: ”Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială”.
  • Premierul avertizează că nu va ceda, oricare vor fi presiunile din sistem.

Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii. ”Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială”, spune Ciolacu.

„Vreau să anunț că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme și să ducă această țară înainte și cine se opune și luptă pentru privilegii și pentru bogați. Eu cred că aceasta este calea și vă anunț că voi merge înainte cu fermitate”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că trebuie oprită „debandada bugetară”.

„Am promis încă de la început că acest Guvern va pune întotdeauna România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă și echitabilă pentru toți. Pentru asta, trebuie să oprim debandada bugetară! Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea. Și trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea și ocolirea taxelor – cumulate sunt frâna care țin pe loc dezvoltarea României. Nu mai putem continua așa! Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli. S-a terminat”, adaugă Ciolacu.

El afirmă că România are nevoie de reforme profunde.

„Am văzut și vociferări, chiar și atacuri din partea unor ipocriți, care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR și acum le critică. Vă spun că nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa și pentru ca toți să plătească ceea ce se cuvine în această țară! Reforma statului trebuie să fie profundă și ireversibilă! La fel cum nu mai poate fi o regulă pentru cei bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii obișnuiți care muncesc din greu. Nu mai merge așa! Și, da, dacă îmi permiteți, aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă și de la cei care fac foarte mulți bani pentru a da și la pensionarii care au muncit o viață și la cei aflați în nevoie. Cred că acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte față de cetățenii săi”, încheie Marcel Ciolacu.

Citește și

FOTO/VIDEO Cadavrele victimelor accidentului în care a murit Prigojin au fost ridicate. Filmul accidentului în care au murit liderii Wagner

Ciolacu: Anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă. Premierul îi dă mână liberă lui Predoiu să facă curățenie în poliție

Austria nu ne vrea în Schengen. Eugen Tomac: ,,România care îndeplinește criteriile de valori constant de Comisia Europeană nu este acceptată din rațiuni care nu au niciun fel de logică”

 

 

 

The post Ciolacu: Îmi pun mandatul pe masă pentru reforme. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code