Economice

Ford extinde în acest an familia Ranger cu versiunile de teren Wildtrak X și Tremor

Profitând de dispariția de pe piață a multor concurenți din segmentul pick-up, divizia Ford Pro profită la maximum de spațiul rămas liber și extinde gama Ranger cu două noi versiuni. Astfel, alături de versiunile clasice cu cabină simplă, extinsă și dublă, dar și de sportivul Raptor, gama Ranger va include în acest an și cățărătorii Wildtrak X și Tremor.

Adresându-se clienților care au nevoie de performanțe sporite în condiții dificile de teren accidentat, ambele noi versiuni propun un șasiu reproiectat substanțial, cu îmbunătățiri unice ale suspensiei care include acum amortizoare Bilstein în varianta de serie.

Sistemele de asistență pentru șofer sunt orientate pe comportamentul în teren accidentat, au rolul de a oferi mai multă încredere, iar designul celor două versiuni reflectă un caracter mai puternic, cu detalii mai bine reliefate și scoase în evidență.

Ranger Wildtrak X și Tremor oferă pentru prima dată sistemul Flexible Rack, care permite transportarea unor încărcăturii mai lungi direct pe plafon. Sistemul este ușor de utilizat și va fi disponibil ca opțiune și pentru modelele Ranger Limited și Wildtrak.

„Noile versiuni Ranger Wildtrak X și Tremor urmează aceeași rețetă ca și emblematicul nostru Ranger Raptor. Fiecare adaugă și mai multă abilitate în teren accidentat și un aspect remarcabil pentru cel mai popular pick-up din Europa. Împreună, cele două noi versiuni extind familia lui Ranger la un nou nivel, crescându-i atractivitatea pentru mai mulți clienți ca niciodată”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Introducerea versiunilor Ranger Wildtrak X și Tremor vine ca urmare a celei mai bune performanțe de vânzări obținute vreodată de Ranger în Europa. Anul trecut, acest model a avut o cotă de piață record, de 44,9% și o creștere anuală a cotei de 18%, cifre care au încununat opt ani consecutivi ca lider în segment.

În România, comenzile pentru ambele versiuni vor fi deschise începând cu luna aprilie 2023, iar livrările vor debuta în al treilea trimestru din acest an. Prețurile pornesc de la 49.950 euro fără TVA pentru Wildtrak X și 43.900 euro fără TVA pentru Tremor.

Ranger Wildtrak X

Ranger Wildtrak X se bazează pe modelul Wildtrak, dar aduce o garda la sol mai mare cu 26 mm și o lățime crescută cu 30 mm a ecartamentului, pentru un comportament mai sigur în teren accidentat. Amortizoarele Bilstein de înaltă performanță, oferite standard, sunt sensibile la poziție și dozează forța de amortizare în orice scenariu pentru a îmbunătăți performanțele în teren accidentat, fără a compromite comportamentul pe șosea. Sistemul de servodirecție a fost și el ajustat, iar protecțiile din oțel de sub mașină oferă și mai multă încredere în teren accidentat.

Printre noile tehnologii dedicate pentru off-road, oferite în dotarea de serie, se află Trail Turn Assist, care utilizează funcția de vectorizare a cuplului la frânare pentru a reduce raza de bracaj cu până la 25% atunci când sunt necesare viraje strânse. Trail Control funcționează într-un mod similar cu controlul vitezei de croazieră – șoferul poate selecta o viteză de sub 32 km/h, iar vehiculul va gestiona automat accelerația și frânarea pentru a menține viteza selectată, în timp ce șoferul se concentrează asupra direcției în teren dificil.

Modul Rock Crawl – disponibil anterior doar pe Ranger Raptor – calibrează răspunsul clapetei de accelerație, controlul tracțiunii și programul de schimbare a treptelor pentru trecerea controlată peste obstacole la viteză mică în zone denivelate și stâncoase.

Propulsorul diesel EcoBlue de 2.0 litri echipează toate modelele Wildtrak X, producând o valoare de cuplu maxim de 500 Nm de la 1.750 rpm și 205 CP. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte.

Ranger Tremor

Noul Ranger Tremor se bazează pe versiunea Ranger XLT și utilizează aceeași configurație mecanică, sistem de tracțiune integrală și tehnologii regăsite la Wildtrak X.

Geometria revizuită a suspensiei aduce și un plus la nivel vizual, cu o personalitate mai puternică, mai bine ancorată pe drum, cu un ecartament mai mare și protecții generos dimensionate în jurul contraaripilor. În dotarea standard, Tremor este echipat cu o bară sport tubulară care definește caracterul de adevărat aventurier, în timp ce treptele laterale din aluminiu și cele două cârlige de remorcare frontale expuse cresc nivelul de funcționalitate.

Scaunele și podeaua din dotarea Ranger Tremor sunt rezistente la apă și sunt ușor de curățat. Un pachet opțional de comutatoare precablate permite conexiunea la sistemul electric a diferitelor echipamente precum troliu, bare luminoase cu LED sau alte echipamente.

Ambele versiuni pot fi configurate cu noul sistem inovator Flexible Rack. Acesta permite transportarea obiectelor lungi deasupra plafonului, eliberând spațiul din benă.

Citește și:
– Test Ford Ranger Raptor – Un pick-up fără limite
– Cel mai vândut pick-up din Europa va avea echipare de lux

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code