Economice

Familia Negoiță are autorizație pentru primele două blocuri de pe terenul Tubinox din Sectorul 3, condus de Robert Negoiță

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a emis la finele lunii august autorizația de construire pentru două blocuri de 11 etaje pe două parcele de teren din plaftorma Tubinox, cumpărată la începutul anului de una din firmele deținute de familia Negoiță. Terenul a fost împărțit în mai multe loturi.

Contactat de Economica.net, Bogdan Bălașa, reprezentantul companiei, spune că lucările nu au fost încă demarate și nu a oferit mai multe detalii despre viitorul proiect. În schimb, ne-a spuns că activitatea companiei se concentrează pe cele trei proiecte: din Pallady, Brauner și Splaiul Independenței.

În luna mai a acestui an, Primăria Sectorului 3 mai acordat și o autorizație de demolare pentru trei clădiri vechi de pe terenul Tubinox. Este vorba de clădirile cu iesire directă la Strada Industriilor. În spatele acestora, terenul de zece hectare al Tubinox este curățat.

Terenul Tubinox a fost cumpărat la începutul anului trecut de firma Future Business Ideas, de la compania indiană Virag, cu activități în domeniul siderugiei. Firma prin care s-a făcut achiziția este deținută indirect de părinții și surorile mai mari ale lui Robert și Ionuț Negoiță.

Familia Negoiță are în construcție un proiect gigant cu circa 2.000 de apartamente, peste drum de IKEA, vândut în proporție de 85%. Celelalte două proiecte aflate în construcție sunt: Hils Brauner, cu peste 1.300 de apartamente care se ridică în spatele Metro și Auchan și Hils Splaiul Independenței, cu 111 apartamente. Tot în zona, familia Negoiță și-a adjudecat și și terenul Chimopar, cu un potențial de mii de apartamente.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code