Flux Stiri

Eurostat. România e la coada UE la numărul de angajări. În ce țări se angajează absolvenții

  • În 2022, 82% dintre absolvenții UE erau angajați, arată noile date Eurostat.
  • În 2023, România a înregistrat una dintre cele mai mici rate de angajare din UE, cu o cifră de 70%.
  • INS: Rata șomajului în rândul tinerilor se menține crescută, cu o cifră de peste 21%.

În 2022, 82% dintre absolvenții din UE erau angajați. Rata ocupării forței de muncă a marcat anul trecut un nou vârf, depășind maximul anterior de 81% atins în 2018, arată noile date Eurostat.

Românii, printre ultimii când vine vorba de angajare

Țara noastră a înregistrat una dintre cele mai mici rate de angajare din UE în rândul tinerilor, cifra este îngrijorătoare: 70%. La coada clasamentului regăsim și Grecia, cu 66%, dar și Italia cu o cifră de 65%.
Și uite, în România INS precizează că rata șomajului în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15-24 ani se menține crescută, cu o cifră de peste 21%.

Țările cu cea mai mare rată de angajare

Luxemburg și Țările de Jos se află în top, cu o rată de angajare de 93%, apoi Germania – 92% și Malta cu o cifră de 91%. În același timp, rata de angajare a celor care au absolvit este mai crescută în rândul persoanelor de sex masculin.

Citește și:

The post Eurostat. România e la coada UE la numărul de angajări. În ce țări se angajează absolvenții appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code