Economice

Euroins, cu 2,8 milioane de clienți RCA, își pierde licența și poate merge în faliment- presă. Ce se va întâmpla cu sutele de mii de șoferi păgubiți în accidente cu mașini asigurate la Euroins

Societatea avea un deficit de capital de solvabilitate de peste 400 de milioane de euro și un deficit al indicatorului de capital minim de peste 200 de milioane de euro, a scris Libertatea. Aceste date arată, practic, că societatea era departe de a avea sumele necesare penru a își onora obligațiile cu plata daunelor.  Așa cum a mai arătat Economica, societatea a fost sancționată de 26 de ori doar în ultimii doi ani și jumătate primind amenzi de peste 16 milioane de lei.

Firma avea la final de 2022, 2,8 milioane de clienți, încasând anul trecut circa 2,2 miliarde de lei din vânzarea de RCA. După ce decizia ASF anunțată de Libertatea  va fi publicată în Monitorul Oficial, păgubiții din accidente cu șoferi asigurați RCA la Euroins se vor putea adresa Fondului de Garantare a Asiguraților pentru despăgubiri. Tot FGA se vor putea adresa și clienții societății care doresc să denunțe polița și să primească înapoi prima echivalentă cu perioada de valabilitate rămasă. Societatea gestionează anual în jur de 150.000 de dosare de daună.

La 90 de zile de la declararea definitivă a falimentului (ASF va formula cerere de faliment), toate polițele expiră automat.

Vom reveni cu amănunte

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code