Economice

Estera Anghelescu, Kaufland România: Recrutăm constant Project Manageri în expansiune, construcţii, proiecte imobiliare; profilurile tehnice sunt cel mai greu de recrutat

“Pentru noi, cele mai mari dificultăţi apar atunci când recrutăm persoane cu profil tehnic, majoritatea acestor roluri fiind disponibile în birourile regionale și la sediul central din București. De exemplu, arhitecţii, inginerii IT sau proiectanţii sunt mai dificil de recrutat. Printre provocări (cu care se confruntă recrutorii companiei n. red.) se numără, în principal, găsirea de candidaţi calificaţi şi nivelul scăzut de deschidere al acestora pentru evaluarea competențelor tehnice deţinute. Mulți potenţiali candidaţi nu se aşteaptă să găsească la Kaufland un rol potrivit profilului şi nivelului lor de expertiză.

Câteva exemple de posturi care rămân vacante pentru o perioadă mai mare de timp sunt cele din departamentele de Imobiliare, acolo unde recrutăm constant Project Manageri în expansiune, construcţii, proiecte imobiliare şi alte categorii conexe. Expansiunea continuă ne-a determinat pe parcursul anilor să deschidem numeroase birouri regionale în Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi, iar în prezent acestea joacă un rol deosebit de important în recrutarea candidaţilor cu nivel ridicat de expertiză.

Astfel, persoanele înalt calificate pot găsi un loc de muncă potrivit experienței și pregătirii lor în centrele noastre. Cu ajutorul acestora, putem coordona îndeaproape activitatea magazinelor şi a platformelor logistice din zona respectivă”, a mai spus Estera Anghelescu, director Recrutare şi Employer Branding la Kaufland România şi Moldova, într-un scurt interviu acordat pentru Economica.net.

Întâmpinăm probleme şi în ceea ce priveşte recrutarea de personal blue-collar, în special în zona de Vest, Centru şi în orașele mari din România, a adăugat Estera Anghelescu.

Kaufland angajează 500 de oameni cu dizabilităţi.

“Echipa noastră este formată din peste 17.000 de angajaţi la nivel naţional, dintre care peste 450 de colegi cu dizabilităţi. De când am lansat programul Angajare de Candidaţi cu Cerinţe şi Evoluţii Speciale, în 2019, suntem bucuroşi să avem în echipa noastră peste 450 de persoane cu dizabilităţi, iar în prezent avem alte 500 de roluri pentru noi colegi care doresc să ni se alăture. În general, la nivel național, deschidem aproximativ 10 magazine pe an”, a conchis Estera Anghelescu.

Retailerul german Kaufland are 167 de magazine în România. În total, la nivel global, Kaufland are 1.500 de magazine în opt ţări şi circa 148.000 de salariaţi.

Share this:

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code