Economice

Doi directori executivi din cadrul Societe Generale vor părăsi banca până la sfârșitul anului

Sadia Ricke, ofiţer şef de risc, va pleca în 30 noiembrie, iar Caroline Guillaumin, şeful de la resurse umane şi comunicaţii, va demisiona în 15 decembrie.

Ricke, care este din 1994 la SocGen, va deveni de la 1 februarie 2023 ofiţer şef de risc la banca Standard Chartered, a anunţat separat banca cu sediul la Londra.

Guillaumin, care lucrează la SocGen din 2010, va avea o nouă carieră în afara sectorului bancar, a informat grupul francez, adăugând că succesorii celor doi directori vor fi anunţaţi ulterior.

În mai, SocGen a anunţat că Frederic Oudea, directorul său general, nu va căuta să-şi reînnoiască mandatul la viitoarea reuniune a acţionarilor, din 23 mai 2023. Acesta a condus timp de 15 ani a treia mare bancă listată din Franţa.

Luna viitoare este aşteptată o decizie privind noul director general, din candidaţii interni fiind favoriţi Sebastien Proto, fost partener la Rothschild & Cie, care conduce acum reţeaua de retail a băncii, şi Slawomir Krupa, şeful diviziei de investiţii bancare.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code