Economice

De unde vin ingredientele folosite în fabrica Danone din România

Danone România, care procesează anual peste 60.000 tone de litri de lapte în unitatea de producție de lângă București, spune că pe plan local produce doar iaurt pentru care folosește ca materie primă lapte proaspăt colectat de la 200 de fermieri și gospodari români. Din datele companiei, 90% din laptele procesat este românesc, iar restul „de 10% este important punctual atunci când există deficit de lapte pe piața locală”, ne-a transmis Danone. Compania a fost întrebată dacă folosește zer importat din Asia sau din alte zone non-UE  în unitatea din România, în contextul declarației directorul de operaţiuni, Vikram Agarwal.

Acesta a spus, citat de Reuters, că din cauza inflației, Danone a trebuit să-și extindă baza de furnizori de materii prime pe pieţele din Asia, inclusiv India, China şi Asia de Sud-Est.

Directorul de la Danone a mai precizat că grupul îşi achiziţionează ambalajele de aluminiu, plastic şi hârtie precum şi ingrediente de genul zer şi maltodextrină din afara Europei.

Danone produce iaurturi în România din 1999, după ce a retehnologizat fabrica de lactate Miorița din București pe care a preluat-o în 1996. În prezent, în unitate sunt produse aproximativ 1 milion de iaurturi care ajung la consumatorii români, dar și către alte 13 piețe europene.

 

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code