Flux Stiri

Cum schimbă dronele un război? SUA au distrus 40 de drone lansate de Houthi în ultimele două luni

  • Dronele ieftine ajung ușor pe mâna grupurilor insurgente.
  • Pentagonul este îngrijorat: 2 milioane dolari o rachetă pentru a distruge o dronă de 2.000 dolari.
  • SUA au distrus 40 de drone lansate de Houthi în ultimele două luni.
  • Ucraina a distrus 2.700 de drone Shahed în anul 2023, din peste 3.800 de ținte doborâte.

Vehiculele fără echipaj fac lupta mai rapidă, mai ieftină și mai inteligentă, așa cum se arată în atacurile Houthi din Marea Roșie și lupta Ucrainei împotriva agresiunii Rusiei. Oficiali de la Pentagon sunt îngrijorați și de costurile războiului împotriva dronelor, o rachetă de interceptare costă 2 milioane dolari, mult mai mult decât drona de 2.000 de dolari.

Cum schimbă dronele modul de ducere a războiului?

  • distanță mare (2.000 km), precizie, autonome, greu de bruiat și observat, ieftine, pot fi trimise în număr mare (saturarea sistemelor antiaeriene), de diferite tipuri de la dimensiunea unui telefon mobil, pot patrunde in spatii foarte mici.
  • rachetele nu sunt eficiente, costuri mari, perioada de reincarcare, adaptarea marilor armate: sisteme cu laser în dezvoltare.

România are 2 programe, dar tehnologia se schimbă repede. Bayraktar TB2 din Turcia erau bune la inceputul razboiului, dar nu si acum, cand sunt usor doborate. Compania deja le adapteaza cu motor cu reactie pentru a creste viteza. Nu avem o strategie pentru drone la toate nivelurile, grupa pluton. Ucraina are un program Armata Dronelor, 60.000 de militrai pregatiti, mii de drone sunt cumparate si adaptate lunar pentru misiuni militare.

Citește și

The post Cum schimbă dronele un război? SUA au distrus 40 de drone lansate de Houthi în ultimele două luni appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code