Economice

Cum s-a pregătit FAN Courier de Black Friday. Cornel Morcov: ”Avem capacitatea investițională de a extinde rețeaua de lockere nelimitat, cât o cere piața”

„Cea mai mare provocare de Black Friday este să scalăm și să descalăm rețeaua de distribuție și să rezolvăm posibilele probleme logistice cât mai rapid. În curierat, aglomerarea se poate petrece în hub și nu neapărat în rețea. Iar, în acest an, fiind an de creștere pentru e-commerce și, implicit, și pentru piața de curierat, am investit în active”, a declarat Cornel Morcov.

Potrivit acestuia, noul hub deschis la Cluj-Napoca, precum și extinderea hub-ului de la Brașov vor avea un rol important în campania de Black Friday întrucât au făcut rețeaua de distribuție ”mai agilă”, iar astfel coletele ajung mult mai devreme dimineața către orașele de destinație.

La acestea se adaugă cea mai nouă investiție, rețeaua de lockere FANbox, pentru care compania a alocat un buget de 10 milioane de euro. Investiția presupune instalarea a 1.000 de lockere în toate orașele mari până la jumătatea anului viitor.

”FANbox vine să ia presiunea din partea de ”last mile” a rețelei, fiind ultima zonă în care nu am fi putut gestiona creșterile foarte rapide. Pentru că un curier, are o capacitate de livrare limitată, chiar dacă cu ceva vreme înainte de momentul Black Friday se adaugă noi resurse, capacitatea tot devine limitată. Rețeaua de FANbox împreună cu rețeaua de puncte pick-up/drop off pe care o avem de mai mulți ani și pe care continuăm să o dezvoltăm, vine să ia presiunea de pe zona de last mile. Acest lucru înseamnă la nivel de consumator că a dori să primești comanda într-un locker sau într-un punct de acces îți permite să ai flexibilitate și să nu mai depinzi de momentul în care curierul vine să facă livrarea la ușă. În ansamblu, acest lucru face ca experiența consumatorului să fie una mai bună și încurajeze, să contribuie la creșterea numărului de comenzi și la vânzarea efectivă pe care o au sellerii noștri pe site”, a explicat managerul.

Compania se află în plin proces de montare a lockerelor, până acum fiind montate aproximativ 400 de unități. Primele lockere FANbox au fost instalate în București și județul Ilfov, Constanța, Mangalia, Eforie Nord, Năvodari, Cluj-Napoca, Brașov, Arad, Iași și Timișoara. Planurile companiei vizează stabilizarea rețelei urmată de atragerea clienților care să ofere această modalitate de transport consumatorilor finali.

CITEȘTE ȘI: 

”Pe măsură ce se vor înrola din ce în ce mai mulți parteneri, vom monta mai multe. Avem capacitatea de a continua această investiție nelimitat. Știu că sună pompos, dar aceasta este realitatea. Vom aduce atât de multe lockere câte vor fi necesare. Pentru că dacă va piața va crește, dacă consumatorul se va duce în această direcție, noi, din punct de vedere al capacității investiționale nu vom avea absolut nicio problemă să asigurăm resursa necesară pentru a avea un engagement cât mai bun la consumator și a-i face pe aceștia cât mai mulțumiți”, a mai spus Morcov.

”Practic, în cazul nostru pregătirea de Black Friday a fost un mix de aducere de noi active, de noi componente logistice care să poată să preia capacitatea de transport mărită, coroborată cu dezvoltarea soluțiilor de last mile prin soluțiile out of home delivery”, a reiterat reprezentantul FAN Courier.

Investițiile continuă în București

În perioada următoare, compania de curierat intenționează să construiască la București un nou centru logistic pentru a sprijini rețeaua de lockere, dar și pentru activitatea de fulfillment. Fulfillment este serviciul prin care un operator preia tot procesul de onorare a comenzilor în numele unui magazin online, de la depozitare, la preluare de comenzi, împachetare și livrare, bazându-se pe sisteme cloud de gestiune, raportare și urmărire a comenzilor.

”În București, hub-ul actual are o capacitate încă destul de mare, nu necesită o extindere în următorii ani, însă construim un nou centru logistic care va fi dedicat în special activităților de fulfillment pe care noi le avem și, totodată, pentru a asigura inclusiv sprijin rețelei de lockere. Avem în continuare planuri de investiții și mizăm pe creșterea pieței pentru a justifica această investiție”, a mai declarat Cornel Morcov.

Acesta a adăugat că FAN Courier a început discuții cu toți partenerii săi pentru a adopta soluția de livrare la lockere.

”Mă aștept ca soluția să fie prezentă la toți pentru că nu mai discutăm de un moft, ci de o dorință reală a consumatorului. Există această dorință, din ce în ce mai mulți ne solicită să oferim posibilitatea de livrare în cât mai multe locuri. De aceea consolidăm rețeaua de lockere și pick-up/drop off points”, a explicat oficialul companiei.

FAN Courier pregătește, de asemenea, o nouă investiție la Sibiu, unde a cumpărat deja terenul pe care va fi construit încă un hub. ”Acum suntem în faza de documentare, care poate dura în jur de un an”.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. FAN Courier a devenit, în 2006, liderul pieței românești de curierat. Compania are peste 7.500 de angajați și colaboratori și o flotă de circa 4.400 de autovehicule.

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code