Economice

Comelf raportează că a realizat un profit net de aproape 2 milioane de lei în primele șase luni din an

Veniturile companiei au fost de 83 milioane lei, în creştere cu 24% comparativ cu cele 67 milioane lei obţinute în S1 2021. Avansul s-a datorat creşterii preţului de vânzare al produselor, pe fondul majorării accelerate a preţului materiilor prime începând cu martie 2022.

Rezultatul brut al companiei s-a situat la un nivel aproape similar cu cel din primele şase luni ale anului trecut, respectiv la 2,248 milioane lei (2,207 milioane lei în S1 2021), susţinut de volumele valorice realizate, care au acoperit mai optim costurile fixe.

EBITDA (profitul operaţional) s-a ridicat în perioada menţionată la 6,684 milioane lei, faţă de 6,041 milioane lei în prima jumătate a anului trecut.

„Pentru următoarele 6 luni ale exerciţiului financiar 2022, riscul semnificativ este legat de disponibilitatea resurselor utilităţilor, cu impact direct şi imediat în preţul de vânzare al produselor fabricate de companie şi care, fără o monitorizare şi gestionare atentă, pot genera dezechilibre temporare în activitatea societăţii”, se menţionează în raport.

Comelf este societate de producţie din domeniul industriei constructoare de maşini şi are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente pentru centrale energetice şi pentru protecţia mediului, structuri metalice în domeniul energiei regenerabile, maşini şi utilaje terasiere sau subansamble ale acestora, echipamente pentru utilaje de ridicat şi de transport, inclusiv componente ale acestora.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti din noiembrie 1995, iar acţionarul principal este Uzinsider, ce deţine 80,9292% din acţiuni.

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code