Economice

CNAIR solicită șoferilor să evite călătoriile pe drumurile din zonele afectate de avertizările Cod portocaliu și Cod galben de ninsoare

CNAIR atrage atenția că este posibil ca împreună cu Poliția Rutieră să închidă circulaţia pe anumite sectoare.

„Având în vedere faptul că pentru perioada 29 ianuarie – 30 ianuarie, au fost emise două coduri meteo, unul galben de ninsori moderate și intensificări ale vântului nord-vestul țării și la munte (în intervalul orar 23:00 – 10:00) și unul portocaliu ce intră în vigoare de mâine (în intervalul orar 02:00 – 10.00) de viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, facem apel la conducătorii auto să evite segmentele de drum afectate din aceste zone. Recomandăm conducătorilor auto să evite circulația în zonele afectate de coduri și precizăm că CNAIR împreună cu Poliția Rutieră pot lua decizia închiderii circulației pe anumite sectoare de drum dacă viața participanților la trafic este pusă în pericol”. se specifică într-un comunicat transmis către Economica.net.

 

În intervalul codului galben, în nord-vestul țării și la munte, va ninge moderat, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar în zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90-100 km/h și va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

În intervalul codului portocaliu, din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, la altitudini de peste 1600 m, în Carpații Orientali și în zona Munților Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h. Astfel vom avea fenomene precum: viscol puternic, zăpadă troienită ce vor conduce la o vizibilitate foarte scăzută.

Instituția precizează că toate direcțiile sale regionale sunt mobilizate și intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code