Economice

Cele mai căutate valute şi tipuri de lingouri de aur înainte de sărbători: lira sterlină şi monedele scandinave – Dima, Tavex Group

Piaţa schimburilor valutare este şi ea atinsă de restricţiile de călătorie impuse de pandemia Covid 19. „Este foarte greu să ai un trend în această perioadă de timp. Pandemia de Covid-19 a afectat schimburile valutare foarte puternic, numărul de tranzacții a scăzut drastic. Nu știm pana unde va merge acest lucru în viitorul apropiat, dar sperăm că, dacă restricțiile vor scădea, oamenii vor începe din nou să călătorească și vom avea mai multe tranzacții de schimb valutar”, arată Victor Dima.

El precizează că, în această perioadă nu putem vorbi de vreun trend pe piaţa schimburilor valutare de dolari sau euro, ceva mai multă mişcare înregistrându-se doar în weekenduri. “Pentru EURO și dolari nu există o tendință atât de specifică. De obicei, numărul de tranzacții tinde să crească atunci când moneda are fluctuații mari. De exemplu, dacă prețul unei valute crește foarte mult, oamenii tind să intre în panică și să cumpere mai mult din acea monedă, gândindu-se că această creștere va continua si pentru perioada următoare. Observăm mai multe tranzactii în weekend decât în ​​timpul săptămânii,”, arată Dima.

În schimb, la casele de schimb Tavex seobservă un oarecare trend pentru cumpărarea de lire sterline. „De obicei oamenii au tendința de a vinde mult către noi înainte de sărbătorile majore (Crăciun, Paste). După încheierea perioadei de vacanță, există o mică perioadă de timp în care apare o cerere pentru această monedă care se estompează după 1 sau 2 săptămâni”,spune Victor Dima.

Acelaşi principiu se poate observa, în aceasta perioada, şi pe monedele scandinave (coroana daneză, suedeză, norvegiană și cehă). Oamenii care lucrează în aceste țări se întorc de obicei în România pentru perioadele de vacanță și își schimbă în lei economiile cu care vin de acolo.

Dacă ar fi însă să facem un top al celor mai cumpăărate monede şi lingouri din aut de către români, acesta ar arăta cam aşa:

  • Lingou din aur Valcambi 20 gr – (pret la achizitie în jur de 5.438 lei)
  • Lingou din aur Valcambi 10 gr – (pret acum la achizitie 2.783 lei)
  • Moneda din aur 1 ducat austriac – (pret acum la achizitie 984 lei)
  • Moneda din aur 1 uncie cangur australian – (pret acum la achizitie 8.362 lei)
  • Lingou din aur Valcambi 100 gr – (pret acum la achizitie 26.300 lei)

Preţurile se actualizează din 15 în 15 minute în funcţie de cotaţiile internaţionale ale unciei de aur.

Tavex Group a fost fondat în 1991 şi s-a impus în timp ca lider pe piaţa metalelor preţioase şi schimburi valutare în Europa de Nord, deservind circa 2 milioane de clienţi anual. Prin intermediul webshop-ului, Tavex este disponibil non-stop, atât pentru schimburi valutare, cât şi tranzacţii cu aur fizic. În România, Tavex a deschis prima reprezentanţă la finalul anului 2019 şi are trei birouri în Bucureşti. La nivel internaţional, grupul Tavex este prezent în 10 ţări şi are o echipă de peste 250 de angajaţi specializaţi, care pot oferi detalii despre metale preţioase şi valute.

 

The post Cele mai căutate valute şi tipuri de lingouri de aur înainte de sărbători: lira sterlină şi monedele scandinave – Dima, Tavex Group appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code