Flux Stiri

Cele mai bune restaurante din 2024. La Liste îți prezintă locațiile gastronomice pe care să le vizitezi anul următor

  • În ciuda pierderii controversate a celei de-a treia stele Michelin în primăvara anului trecut, restaurantul Guy Savoy rămâne pe primul loc.
  • Printre cele mai bine cotate restaurante franceze (notate 99 din 100), se numără L’Ambroisie (Paris).
  • 16% dintre restaurantele clasificate la categoria „Silver” au tras cortina.

În așteptarea ceremoniei programate luni, Le Figaro a avut acces la clasamentul algoritmului.

Lista celor mai bune restaurante din lume, conform La Liste, va fi făcută publică luni, dar Le Figaro a avut acces în preview și dezvăluie palmaresul. La Liste adună de pe toată planeta tot ce se scrie (articole de ziare, ghiduri tradiționale, site-uri de specialitate, opiniile internauților – peste o mie de surse conform organizatorilor) despre restaurante. Un algoritm le clasifică apoi pe acestea din urmă după numărul de publicații și după caracterul mai mult sau mai puțin laudativ al comentariilor, scrie Le Figaro.

Guy Savoy rămâne numărul 1

În ciuda pierderii controversate a celei de-a treia stele Michelin în primăvara anului trecut, restaurantul Guy Savoy rămâne pe primul loc (99,5 din 100). Explicație: retrogradarea sa a generat un asemenea val de articole îndoielnice cu privire la meritele deciziei Guide Rouge, încât Maison du Quai de Conti își păstrează rangul de cel mai bun restaurant din lume pentru al șaptelea an consecutiv. Alături de el, șase alte restaurante: Vague d’Or al lui Arnaud Donckele din Saint-Tropez, Le Bernardin, la New York, L’Enclume- la Grange-over-Sands, Marea Britanie, Schwarzwaldstube- Baiersbronn, Germania, Sushi Saito – Tokyo și Lung King Heen – Hong Kong marchează o creștere puternică.

Printre cele mai bine cotate restaurante franceze (notate 99 din 100), se numără L’Ambroisie (Paris), al cărui bucătar, Bernard Pacaud, a primit și un premiu de onoare pentru întreaga sa carieră; l’Assiette champenoise de Arnaud Lallement (Tinqueux, Marne), L’Auberge du Vieux Puir de Gilles Goujon (Fontjoncouse, Aude), Louis XV de Alain Ducasse (Monaco), Plénitude de Arnaud Donckele (Paris) și casa Marcon (Saint -Bonnet-le-Froid, Haute-Loire).

Bretania, o nouă destinație gastronomică

La Liste a fost fondată în 2015 de Philippe Faure, fost ambasador francez. Directorul său general este Hélène Pietrini, o dezertoare dintr-un alt clasament internațional, 50 Best. Nu se prezintă, cel puțin oficial, ca un concurent al Michelin – de fapt, multe restaurante cu stele sunt proeminente în La Liste. Deși criticată de detractorii săi (ca toate clasamentele gastronomice), metoda sa de clasificare are meritul clarității și asigură o mare vizibilitate restaurantelor din țările emergente din punct de vedere gastronomic: Mexic, Australia, Brazilia, Portugalia, Austria, Republica Dominicană.

Analiza clasamentului 2024, cu apariția inflației galopante în anumite țări, relevă o rată ridicată de închideri: 16% dintre restaurantele clasificate la categoria „Silver” au tras definitiv cortina. Pe de altă parte, la categoria „Openings of the year” găsim Le Mas Les Eydins de Christophe și Alexandra Bacquié precum și restaurantul Ritz, Espadon, al chefului Eugénie Beziat, reperat de Le Figaro și, printre noile talente ale anului, Georgiana Viou, din Rouge (Nîmes).

La Liste distinge, de asemenea, Bretania ca o „nouă destinație gastronomică”, cu bucătari foarte talentați precum Nolwenn Corre (Hostellerie de la Pointe Saint-Mathieu, Finistère), Ronan Kervarrec (Saint-Grégoire, Ille-et-Vilaine) sau Christian Le Squer (restaurante ale grupului Ruello, inclusiv Moulin de Rosmadec în Pont-Aven, în Finistère).

Citește și

The post Cele mai bune restaurante din 2024. La Liste îți prezintă locațiile gastronomice pe care să le vizitezi anul următor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code