Economice

Cei mai bine plătiți președinți ai CA din companiile listate la bursa din Frankfurt

Un raport al Deutschen Schutzvereinigung für Wertpapierbesitz (DSW) arată că șeful consiliului de supraveghere al grupul Volkswagen, Hans Dieter Pötsch, a primit în 2020 cele mai mari remunerații din partea companiei. Oficialul a fost răsplătit de companie cu 900.000 de euro.

Pe locul secund în acest clasament se află Paul Achleitner, președintele consiliului de supraveghere Deutsche Bank. Acesta a fost remunerat anul trecut cu 802.000 de euro.

Pe locurile următoare se află Jim Hagemann Snabe de la Siemens, cu 632.000 de euro, și Norbert Reithofer, de la BMW, cu 610.000 de euro.

Datele DSW arată că, în total, companiile listate la bursa germană au plătit anul trecut membrilor din consiliile de administrație un total de 83,1 milioane de euro, cu 0,4% mai puțin decât în 2019.

Dincolo de remunerațiile individuale, la capitolul sume totale plătite membrilor consiliilor de administrație conduce Deutsche Bank, cu 6,1 milioane de euro, urmată de BMW cu 5,6 milioane de euro și Daimler cu 5,5 milioane.

The post Cei mai bine plătiți președinți ai CA din companiile listate la bursa din Frankfurt appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code