Economice

Ce urmează pentru viitorul transportului aerian: Thales prezintă un scaner revoluționar cu AI care ar putea în curând să vă scutească de a mai scoate gadgeturile și lichidele pentru verificări

Bazat pe expertiza Thales în domeniul inteligenței artificiale (AI) și al securității cibernetice, HELIXVIEW este un scaner fix compact și ușor care combină un sistem electronic de scanare cu raze X, bazat pe nanotehnologie, cu un sistem de reconstrucție a imaginii 3D.

Cu această soluție instalată la punctele de control de securitate, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată obiecte din bagajul de mână. Tehnologia utilizată detectează articole interzise de toate tipurile, de la explozibili și cuțite, până la arme dezasamblate ale căror piese sunt împrăștiate în mai multe genți.

„Sunt foarte încântată să prezint HELIXVIEW, noul nostru scaner de aeroport. Sunt convinsă că pasagerii vor aprecia acest sistem de securitate inovator și ergonomic, care permite controale mai ușoare și mai rapide. Această nouă tehnologie va spori securitatea și confortul, cu un raport optim cost-performanță”, a precizat Yannick Assouad, vicepreședinte executiv Avionică, Thales.

Capabilitățile AI au avantajul de a detecta și interpreta amenințări. Apoi sistemul oferă operatorului instrucțiuni imediate în legătură cu o posibilă amenințare care implică bagajul de mână.

Preocupările legate de securitatea aeroportuară rămân ridicate în rândul pasagerilor, al personalului din aeroporturi și al companiilor aeriene, care trebuie să poată asigura soluții precise și sigure de detectare a amenințărilor. Punctele de control pentru bagajele de mână necesită, prin urmare, dispozitive de nouă generație, avansate din punct de vedere tehnologic.

Mai puțin voluminos și mult mai ușor, HELIXVIEW va ajuta aeroporturile să optimizeze spațiul de care dispun. În locul unor piese grele și voluminoase care necesită două persoane pentru a le disloca pentru reparații, mecanica acestui sistem este simplă și fixă, fără elemente rotative sau vibrații. Orice ajustare sau schimbare de piese se face rapid și ușor, fără efort fizic.

HELIXVIEW este în proces de certificare, estimat să se finalizeze până la sfârșitul anului 2023.

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code