Economice

Cât costă şi cum pot fi accesate serviciile Raiffeisen Bank, de la 1 februarie. 65 de agenţii vor avea casierii pentru achitarea ratelor la creditele în valută

„Raiffeisen Bank îşi continuă strategia de digitalizare şi îşi încurajează clienţii, persoane fizice şi juridice, să-şi faca tranzactiile sigur şi rapid, prin canalele puse la dispoziţie: Raiffeisen Online, Smart Mobile, ATM-uri, MFM-uri, echipamente depunere multivalută etc. Din 17 ianuarie 2022, pentru IMM-uri şi 1 februarie 2022, pentru persoane fizice, aproape întreaga reţea de unităţi a Raiffeisen Bank va opera fără casierii. Banca va mai păstra casierii în cateva dintre unităţile sale, urmând ca doar în aceste agenţii să fie făcute operaţiuni cu numerar, în mod excepţional, pentru plata ratelor la credite.

Lista cu agenţiile băncii care mai fac operaţiuni cu numerar o găsiţi:  https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/in-sprijinul-tau/informatii-utile/documente/„,  anunţa în urmă cu două săptămâni un comunicat de presă al Raiffeisen Bank.

Conform site-ului băncii, totalul agenţiilor care vor avea casierii la care se vor putea plăti ratele creditelor în valută este de 65, la nivel naţional. Banca nu spune dacă respectivele casierii vor face sau nu şi operaţiuni de schimb valutar, adică vor lucra şi cu lei, nu doar cu euro.

Conform răspunsurilor transmise de RZB, comisioanele percepute de bancă persoanelor fizice pentru tranzacţiile la MFM – automate bancare – sunt următoarele:

  • depunerea de numerar este gratuită, atât pentru lei cât şi pentru euro
  • retragere numerar lei cu cardul de lei, gratuită dacă ai pachetele de cont curent*, altfel: 1%, minimum 10 lei/tranzactie;

*Platile electronice în lei sunt gratuite, atunci când deţii unul din pachetele de cont curent.  Condiţiile sunt să ai încasări de minimum 1.000 de lei pentru Zero Simplu şi 2.000 lei pentru Zero Tot sau pentru ambele pachete menţionate anterior, dacă ai efectuat o tranzacţie lunară non-cash, ai şi costul pachetului gratuit.

  • retragere numerar euro, cost identic cu cel aferent retragerii de lei cu cardul în euro: 1.5%, minimum 1 euro/tranzacţie

Retragerea de cash în valută era comisionată şi la ghişeu, cu un preţ seminificativ mai mare versus cel de tranzacţionare la maşinile multifuncţionale: 2%, minimum 10 lei şi 2%, minimum 5 euro.

Tot începând cu data de 1 februarie 2022, ordinele de plată pot fi instructate exclusiv pe canal electronic. Dacă nu îţi plac serviciile sau ai anumite neclarităţi, inadvertenţe în operaţiuni, banca pune la dispoziţia clienţilor săi mai multe mijloace de comunicare în vederea transmiterii unei sesizări:

-Call Center: *2000 (nr. de telefon),  E-mail: centrala@raiffeisen.ro, Formular site: www.raiffeisen.ro la urmatoarele adrese: https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/in-sprijinul-tau/opinia-ta-conteaza/ , Raiffeisen Online: Prin intermediul serviciului de internet banking – Raiffeisen Online, puteti transmite mesaje securizate, Agenţii: discuţii în vederea găsirii unor soluţii şi Poşta: printr-o scrisoare expediată la adresa: Raiffeisen Bank SA, Directia Dezvoltare Vânzări şi Service, Adresa: Sky Tower, Calea Floreasca nr. 246C, cod postal 014476, Bucuresti. În acest caz însă, timpul de răspuns se va prelungi cu timpul aferent parcursului poştal.

Dispare hărtia ca suport pentru ordinele de plată, dispare moneda ca ordin de mărime în operaţiunile de zi cu zi şi totuşi, rămân 65 de casierii care vor opera cu euro, chiar dacă iniţial fusese vorba doar de 20, pentru a permite rambursarea creditelor în valută.

 

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code