Economice

Carlos Tavares, Stellantis: Problema semiconductorilor va rămâne foarte complicată până la sfârșitul anului 2023

Conform lui Tavares, chiar și în 2024 se vor simți efecte ale actualei crize de semiconductori. „Situația va rămâne foarte complicată până la sfârșitul anului 2023, apoi se va relaxa puțin. Producătorii de semiconductori au interes să facă din nou afaceri cu noi, mai ales că prețurile cresc”, a declarat șeful Stellantis.

De la sfârșitul anului 2020, pandemia i-a forțat pe producătorii auto să renunțe la asamblarea a milioane de vehicule. Astfel, comenzile pentru semiconductori s-au redus, iar producătorii acestora au fost nevoiți să se reorienteze către alți parteneri de afaceri precum cei din industria IT.

Odată cu revenirea cererii și, implicit, cu creșterea producției de mașini, constructorii auto au solicitat tot mai multe componente, inclusiv semiconductori, însă producția acestora era alocată deja altor sectoare industriale.

Astfel s-a declanșat o criză de semiconductori care durează și astăzi și, așa cum susține Carlos Tavares, ca și alți șefi ai unor mari companii auto, va continua să afecteze producția de mașini de pe întregul mapamond.

Ca și Tavares, un director de top al grupului Volkswagen a declarat luna trecută că se așteaptă, de asemenea, ca penuria să continue inclusiv anul viitor.

La fel de grav este și faptul că lipsa componentelor a dus la o escaladare a prețurilor care este cât se poate de vizibilă astăzi pe piața auto.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code