Flux Stiri

Burduja: Stocul de gaze este plin, cu o capacitate de aproape 103%/ Expert în energie: Suntem într-o situație conjuncturală favorabilă

  • Stocul de gaze este de aproape 103%, declară ministrul energiei, Sebastian Burduja.
  • Eurostat spune că România este campioană la creșterea prețului la utilități în UE.
  • Virgil Popescu: avem înmagazinate peste trei mld. de metri cubi de gaze pentru iarnă

Stocul de gaze este plin, cu o capacitate de aproape 103% – declară ministrul energiei, Sebastian Burduja. Luăm în calcul și recentele date Eurostat care spun că România este campioană la creșterea prețului la gaze și electricitate în UE.

Dumitru Chisăliță, expert în energie și președinte al Asociației Energia Inteligentă, spune că sezonul rece 20023, 2024 ne găsești într-o perioadă mai bună decât în alți ani. „În primul rând, datorită faptului că avem depozitele de gaze line.”

Expert în energie: Suntem într-o situație conjuncturală favorabilă

Dumitru Chisăliță: „În altă ordine de idee, avem o reducere puternică a consumului de gaze față de perioada de acum 2 ani de zile, din 2021. Nu în ultimul rând, suntem aproape de 1 decembrie cu o perioadă lungă cu temperaturi ridicate, ceea ce a făcut să nu fim în puși în situația de a consuma gaze naturale. Toate aceste elemente favorabilă pe care le avem în momentul de față, la care se adaugă și o prognoză pentru o iarnă normală din partea ANM-ului, mă face să spun că în mod normal n-ar trebui să existe situații care să ne îngrijoreze. La această situație se adaugă și o situație favorabilă sau mai favorabilă decât anul 2022, și anume prognozez că ar trebui ca prețurile pe care le vor plăti sau facturile pe care le vor plăti efectiv românii la gaze naturale să fie inferioare față de anul 2022, ținând seama de evoluția care a fost evoluția prețului pe piața națională și internațională.”

„în momentul de față suntem într-o situație conjuncturală favorabilă și care n-ar trebui să zicem, niște probleme deosebite în ceea ce privește prognoza”, explică Dumitru Chisăliță.

Citește și

The post Burduja: Stocul de gaze este plin, cu o capacitate de aproape 103%/ Expert în energie: Suntem într-o situație conjuncturală favorabilă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code