Economice

Biden a anunțat primele sancțiuni impuse de SUA împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei

Sancțiunile impuse acum vizează mai multe bănci rusești și datorii suverane.

Scopul lor este de a izola Rusia de lumea financiară.

Într-un discurs la Casa Albă, Biden a precizat că sancţiunile vizează două mari instituţii financiare ruseşti şi accesul Moscovei la finanţare occidentală, precum şi oligarhi ruşi, relatează DPA.

El a adăugat că SUA sunt ”pregătite să meargă mai departe cu sancţiunile” în cazul în care Rusia îşi extinde agresiunea împotriva ţării vecine.

Sancţiunile vin la scurt timp după ce Rusia a recunoscut independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi a autorizat trimiterea de trupe ruseşti în Donbas.

”Acesta este începutul unei invazii ruseşti în Ucraina”, a spus Biden, pentru a justifica această acţiune. ”Credem în continuare că Rusia este pregătită să meargă mult mai departe în lansarea unui atac militar masiv împotriva Ucrainei”, a mai spus preşedintele american.

„Instituim sancţiuni ample asupra datoriilor suverane ruse. Aceasta înseamnă că tăiem finanţarea occidentală pentru guvernul rus”, a declarat Biden.

Biden a denunţat marţi ”începutul unei invazii ruse a Ucrainei”, anunţând că Statele Unite vor continua să furnizeze Ucrainei arme ”defensive”, relatează AFP.

”Am autorizat redesfăşurarea forţelor americane deja poziţionate în Europa pentru a-i întări pe aliaţii noştri baltici, Estonia, Letonia şi Lituania”, a adăugat preşedintele american într-un discurs rostit la Casa Albă.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code