Economice

Autostrada Sudului: Licitațiile pentru studiile de fezabilitate Filiași – Lugoj au apărut în SEAP, contracte de 120 milioane de lei

Durata pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate pentru cele 4 loturi și valoarea estimată:

Lotul 1: Filiași-Drobeta Turnu Severin (70 km), 18 luni – 28,19 milioane de lei
Lotul 2: Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 km), 26 de luni – 47,79 de milioane de lei
Lotul 3: Domașnea-Caransebeș (45 km), 22 de luni – 25,38 de milioane de lei
Lotul 4: Caransebeș-Lugoj (50 km), 18 luni – 18,79 de milioane de lei

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 iunie 2022, anunța la începutul săptămânii ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Sunt termene realiste care permit ulterior construcția acestui drum de mare viteză într-o perioadă de timp decentă”, a explicat Grindeanu.

La finele lunii martie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitația pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, parte a „Autostrăzii Sudului”. Traseul noului drum se suprapunea pe secțiunea Craiova – Filiași cu cel al drumului expres Craiova – Târgu-Jiu, proiect contractat anul trecut.

De altfel, pe secțiunea Craiova – Filiași urmează să fie construită autostradă. Conform datelor oficiale cu privire la noul drum dintre Craiova și Târgu Jiu, “în data de 21 ianuarie 2022 a fost avizată în CTE CNAIR AMC2, varianta de traseu ce va fi studiată în cadrul studiului de fezabilitate. S-a avizat profilul tip al drumului: între Craiova și Filiași profil de autostradă, iar între Filiași și Târgu Jiu drum expres. Traseul se va desfășura pe Valea Jiului”.

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code