Economice

Autostrada Sibiu – Pitești: Turcii care vor să facă secțiunea 2 au lucrat la Centura Sofiei și la peste 140 de tuneluri

Compania Mapa a construit 19 kilometri din cei 60 ai Centurii Sofiei. Valoarea proiectului din Bulgaria s-a ridicat la circa 255 milioane de dolari și a fost finalizat în mai 2011. Tronsonul făcut de turci din Centura Sofiei cuprinde 6,5 kilometri de poduri și viaducte, 1,2 kilometri de tuneluri și trei noduri rutiere.

Pe lângă Bulgaria și Turcia, Mapa mai are în portofoliu lucrări în țări precum Algeria, Albania, Arabia Saudită, Egipt, Georgia și Emiratele Arabe Unite, potrivit informațiilor de pe site-ul propriu.

Cealaltă firmă din cadrul asocierii prezintă un portofoliu de 1.608 kilometri de drumuri cu 144 de tuneluri în lungime de 238 de kilometri. De asemenea, menționează 631 de poduri și viaducte cu o lungime însumată de 91 de kilometri. Proiectele au fost finalizate sau se află în curs de derulare în țări precum Turcia, Bulgaria, Kazahstan și Bosnia&Herțegovina.

tunel cengiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În Bulgaria, Cengiz a construit un tronson de 19 kilometri din Autostrada Ljulin, finalizat în mai 2011. Proiectul include trei noduri rutiere, 26 poduri și viaducte (4,55 km) și trei tuneluri (1,27 km), potrivit datelor de pe site-ul Cengiz.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit miercuri, 20 octombrie, o singură ofertă la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv din partea asocierii Mapa – Cengiz.

Rămâne de văzut dacă oferta va fi declarată admisibilă și licitația se va încheia cu atribuirea contractului.

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA.

Traseul are o lungime de 31.33 km.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție.

Această secțiune conține ca principale lucrări:

  • 49 de poduri și viaducte
  • 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m
  • Ecoduct în zona localității Lazaret

Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boița și Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Pitești care a fost scos la licitație. Din cei 11 canditați, șase s-au calificat să intre în etapa următoare, însă doar unul a depus în final ofertă.

CNAIR a lansat pe 8 decembrie 2020 licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești.

The post Autostrada Sibiu – Pitești: Turcii care vor să facă secțiunea 2 au lucrat la Centura Sofiei și la peste 140 de tuneluri appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code