Economice

Autostrada Bucureștiului: Imagini cu lotul UMB, realizat 33%, care ar putea fi inaugurat parțial chiar din 2023

„Nicio emoție că nu ar inaugura parțial bucata A3 – DN1 (10 km) în 2023. Poate chiar până la Afumați dacă CNAIR binevoiește să facă descărcarea provizorie”, spune Ionuț Ciurea, șeful Asociației Pro Infrastructură (API), pe forumul PeUndeMerg.ro, unde a postat o imagine de pe lotul 2 al A0 Nord (foto jos).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagini recente cu acest lot construit de grupul UMB au fost postate și pe YouTube. Acestea arată stadiul lucrărilor în ziua de 22 februarie 2023.

Lucrările pe cei 19 kilometri ai lotului Corbeanca – Afumați sunt realizate în proporție de 33%, conform celor mai recente date publicate de CNAIR.

În toamna anului trecut, grupul UMB a așternut primii doi kilometri de asfalt pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), a anunțat atunci Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Lucrările erau în octombrie 2022 la un stadiu fizic de 8%, în condițiile în care activitățile de construcție în șantier începuseră în luna august, menționa Cristian Pistol.

Acesta anticipa încă de atunci că UMB poate finaliza lucrările înainte de termenul contractual – 16 iunie 2024.

Cei 19 km ai lotului 2 al A0 Nord vor face legătura între DN1 – A3 – DN2 iar până la finalizarea lotului 3, circulația va fi descărcată temporar în DJ100, potrivit șefului CNAIR. Amintim că pe lotul 3 din A0 Nord încă nu a fost semnat contractul cu constructorul chinez, desemnat câștigător.

Pe 1 iulie 2022 a fost emisă autorizația de construire iar pe 16 august au început oficial lucrările pe lotul 2 din nordul Capitalei. „Din acest moment, în maximum 22 luni se va putea circula pe A0 între DN1 Corbeanca, A3 și DN2 Afumați”, estima în august 2022 și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

Contractul pentru lotul 2 din A0 Nord a fost semnat pe 17 mai 2021 cu asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, pentru 831,92 de milioane de lei, fără TVA. Durata contractului include 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție. Ordinul de începere pentru etapa de proiectare a fost emis pe 16 august 2021.

FOTO – VIDEO: A0 Nord, lot 2, constructor UMB (surse: YouTube Ionuț Ivașca, Ionuț Ciurea – forum PeUndeMerg.ro)

CITEȘTE ȘI:

 

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code