Economice

Autostrada Bucureștiului: CNAIR, obligată să reevalueze oferta chinezilor pe lotul 3 din sectorul nordic, după ce i-a desemnat câștigători pe turcii de la Ictas

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis pe 21 februarie 2022 contestația chinezilor de la China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) în cadrul licitației pentru lotul 3 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord).

„Dispune continuarea procedurii, prin recalcularea punctajului obținut de oferta depusă de CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) la factorii de evaluare nr. 4 și nr. 6, conform celor cuprinse în motivare, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii”, se arată în soluția CNSC.

Totodată, CNSC a admis cererea chinezilor de obligare a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la plata către aceștia a cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestaţiei, de aproape 25.000 de lei.

În contestația depusă pe 17 decembrie 2021, CCECC a solicitat „anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 92/100553 prin care autoritatea contractantă l-a înștiințat că oferta societății sale a fost reevaluată şi declarată admisibilă, dar după aplicarea criteriului de atribuire s-a clasat pe locul al III-lea„.

De asemenea, compania chineză a cerut „obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei societății sale prin revizuirea punctajului acordat pentru experţii Manager de Proiect Pagina 1 din 3 şi Inginer Proiectare Drum, cu acordarea punctajului corect şi refacerea clasamentului ofertelor”.

Rămâne de văzut dacă decizia CNSC va fi atacată la Curtea de Apel București sau dacă, la refacerea clasamentului ofertelor, chinezii vor ajunge pe primul loc.

Pe 9 decembrie 2021, CNAIR îi anunța din nou câștigători pe turcii de la Ictas pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). „Ofertantul declarat câstigător este IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., cu preţul de 413,66 milioane de lei fără TVA”, au precizat atunci reprezentanții CNAIR.

Și pe 25 iunie 2021, CNAIR i-a desemnat câștigători pe turcii de la Ictas pe lotul 3 din A0 Nord, după ce inițial câștigători fuseseră turcii de la Nurol.

CNAIR a lansat pe 6 iunie 2019 licitația pentru pentru proiectarea și execuția celor 8,6 kilometri din A0 Nord. Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări inginerești complexe, incluzând 7 pasaje, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m și respectiv 466,50 m.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code