Economice

Autostrada Bucureștiului: CNAIR, obligată să recalculeze punctajul acordat chinezilor la licitația pentru lotul 3 din sectorul nordic

„Respinge ca nefondate plângerile. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt pronunțată pe 11 aprilie de Curtea de Apel București în cazul plângerilor turcilor de la IC Ictas și CNAIR.

La începutul lunii martie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și turcii de la IC Ictas au depus plângere la CAB împotriva deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) din 21 februarie 2022.

CNSC a admis atunci contestația chinezilor de la CCECC și a dispus anularea raportului procedurii prin care turcii de la Ictas au fost desemnați câștigători a doua oară în decembrie 2021.

Mai mult, CNSC a dispus continuarea procedurii, prin recalcularea punctajului acordat pentru oferta chinezilor.

În contestația depusă la CNSC, chinezii solicitau anularea comunicării rezultatului procedurii prin care CNAIR i-a înștiințat că oferta lor a fost reevaluată şi declarată admisibilă, dar după aplicarea criteriului de atribuire s-a clasat pe locul al III-lea. Ei au mai cerut obligarea CNAIR la reevaluarea ofertei lor prin revizuirea punctajului acordat pentru experţii Manager de Proiect şi Inginer Proiectare Drum, „cu acordarea punctajului corect şi refacerea clasamentului ofertelor”.

În plus, CNSC a admis și solicitarea chinezilor de obligare a CNAIR la plata către aceștia a cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestaţiei, de aproape 25.000 lei.

Rămâne de văzut cum va arăta clasamentul ofertelor după recalcularea dispusă prin decizia CNSC, menținută de Curtea de Apel București.

Amintim că, în cadrul acestei licitații, chinezii au mai depus o altă contestație anul trecut, după ce oferta lor fusese exclusă din procedură.

Citește și Autostrada A0 Nord: Chinezii revin în cursa pentru lotul 3, după ce tocmai au fost desemnați câștigători turcii de la Ictas

Pe 9 decembrie 2021, CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru lotul 3 din A0 Nord, respectiv constructorul din Turcia IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş., cu preţul de 413,66 milioane de lei fără TVA.

Și în vara anului trecut, CNAIR i-a desemnat câștigători tot pe turcii de la Ictas pe lotul 3 din A0 Nord, după ce inițial câștigători au fost turcii de la Nurol.

CNAIR a lansat pe 6 iunie 2019 licitația pentru „Proiectare și Execuție – Autostrada de Centură București, km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord, km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600″, în lungime de 8,6 km.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări inginerești complexe, incluzând 7 pasaje, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m și respectiv 466,50 m.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code