Economice

Autostrada Brașov – Făgăraș: Variantele 1 și 2 de traseu, recomandate pentru a fi analizate mai departe

Varianta de traseu care a obținut cel mai mare punctaj – 97,76 puncte – este cea verde (2), potrivit documentului menționat.

Pe de altă parte, varianta roșie (1) cu al doilea cel mai mare punctaj final – 93,30 puncte – este cea mai rentabilă economic. Aceasta a obținut însă un punctaj mai mic la criteriile de mediu.

autostrada brasov fagaras
Autostrada Brașov Făgăraș

 

 

 

 

 

La final, autorii documentului recomandă pentru etapa următoare analiza variantelor de traseu 1 și 2, din toate cele patru luate în calcul inițial.

autostrada brasov fagaras
autostrada brasov fagaras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe 23 august 2021, CNAIR a semnat contractul pentru „Completare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru „Autostrada Braşov – Făgăraş”, cu ofertantul declarat câştigător Asocierea Search Corporation S.R.L. – Protelco S.A. – Like Consulting S.R.L. – Mega Muhendislik Musavirlik A.S. (Mega Engineering Consulting INC.).

Valoarea contractului este de 18,17 milioane de lei fără TVA, iar finanţarea se va face din Fonduri Europene Nerambursabile.

autostrada brasov fagaras
Autostrada Brașov Făgăraș

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contractul de servicii este structurat astfel:

Etapa I va dura 25 luni şi va cuprinde studiu de fezabilitate: 22 luni, proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.) şi Asistenţă Tehnică acordată Beneficiarului pentru susţinerea Aplicaţiei de Finanţare: 3 luni.

Etapa a II-a va dura 6 luni şi cuprinde: Proiect Tehnic (P.T.): 3 luni; Asistenţă Tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a execuţiei lucrărilor: 2 luni; Raport Financiar final: 1 lună.

Etapa a III a va dura 36 luni. Aceasta cuprinde asistenţă Tehnică acordată Beneficiarului pe durata execuţiei lucrărilor, cu condiţia demarării lucrărilor nu mai târziu de 3 ani de la aprobarea Proiectului Tehnic.

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code