Economice

Autostrada A0 Nord București: Italienii de la Pizzarotti contestă licitația pentru lotul 1, deși au fost declarați câștigători

Asocierea Impresa Pizzarotti – Retter Projectmanagement a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) pe 1 noiembrie, potrivit unui document publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

„Cu titlu prealabil, arătăm că subscrisa a fost declarată câștigătoare în prezenta procedură. Prin urmare, prezenta contestație se justifică a fi analizată doar în măsura în care Intrakat formulează contestație”, se precizează în documentul citat.

Constructorul italian susține că cel din Grecia nu ar avea, printre altele, experiență similară și nici utilaje necesare pentru executarea contractului. Pizzarotti cere astfel reevaluarea ofertei Intrakat în funcție de cele menționate.

contestatie pizzarotti

 

 

 

 

Pe 2 noiembrie, grecii de la Intrakat au formulat contestație, potrivit datelor de pe portalul CNSC.

Rămâne de văzut când se va încheia acest război al contestațiilor, izbucnit încă din vara anului trecut, după ce turcii de la Nurol au fost desemnați prima dată câștigători.

Săptămâna trecută, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța că în noiembrie urma să fie semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 1 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), dacă nu ar fi depuse contestații.

Pe 21 octombrie, CNAIR a desemnat din nou un câștigător pe lotul 1 al A0 Nord, după soluționarea contestațiilor. Este vorba de asocierea condusă de italienii de la Impresa Pizzarotti, cu o ofertă de 815 milioane de lei, fără TVA. Același constructor italian lucrează și pe lotul 1 din Autostrada Sebeș – Turda (A10).

Durata contractului este 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 22 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 10 ani.

Traseul lotului 1 din A0 Nord se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca, și are o lungime de 17,5 km.

Inițial, pentru acest lot din A0 Nord a fost declarat câștigător constructorul din Turcia Nurol.

The post Autostrada A0 Nord București: Italienii de la Pizzarotti contestă licitația pentru lotul 1, deși au fost declarați câștigători appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code