Flux Stiri

Austria nu vrea România în Schengen. Alex Georgescu: „Austria are motive interne, inclusiv cele politice. Probabil că a făcut un fel de leapșa cu Olanda”

  • Ministrul austriac de Interne spune că „nu are niciun sens să vorbim despre o extindere la acest moment”.
  • Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen „fără nicio întârziere”.
  • „România și Bulgaria sunt ținte convenabile pentru retorica legată de insecuritatea granițelor Uniunii Europene”, a declarat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

Austria respinge apelul Ursulei von der Leyen ca Viena să renunțe la opoziția sa față de aderarea României și Bulgariei la Schengen. Ministrul austriac de Interne spune că „nu are niciun sens să vorbim despre o extindere la acest moment”.

„Nu aș spune că Austria o sfidează pe șefa Uniunii Europene pentru că nu are extraordinar de multă influență, mai ales că comisia geopolitică pe care și-a propus să o conducă nu s-a manifestat și, prin urmare, nu are extraordinar de multă influență comparativ cu politicienii naționali. Austria are motivele sale pentru care inițial accepta intrarea României în Schengen și după aceea nu a mai acceptat. Probabil că a făcut un fel de leapșa cu Olanda și de aceea s-a simțit confortabilă să susțină intrarea României pentru că nu ar fi intrat din cauza poziției Olandei”, a explicat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

În discursul său anual privind starea Uniunii Europene, prezentat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen „fără nicio întârziere”. „La acest moment, nu are niciun sens pentru mine să vorbim despre o extindere a Spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine”, a declarat ministrul de interne austriac Gerhard Karner.

„Austria are motive interne, inclusiv cele politice. România și Bulgaria sunt ținte convenabile pentru retorica legată de insecuritatea granițelor Uniunii Europene și aceasta este o realitate, dar nu este România sursa predilectă a eforturilor de tranzitare a imigranțilo ilegali și a azilanților”, a declarat Alex Georgescu, expert în geopolitică, la Aleph News.

Citește și

The post Austria nu vrea România în Schengen. Alex Georgescu: „Austria are motive interne, inclusiv cele politice. Probabil că a făcut un fel de leapșa cu Olanda” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code