Flux Stiri

Armata israeliană opreşte operaţiunile militare din Gaza pentru a permite evacuarea populaţiei

  • Armata israeliană (IDF) a anunţat că opreşte operaţiunile militare din apropierea unei tabere din Gaza, sâmbătă, timp de patru ore. 
  • De asemenea, a fost redeschis coridorul umanitar care leagă nordul şi sudul Fâşiei Gaza, potrivit Sky News.
  • Sute de mii de palestinieni au folosit ruta pentru a scăpa din zona de conflict.

Armata israeliană (IDF) a anunţat că opreşte operaţiunile militare din apropierea unei tabere din Gaza, sâmbătă, timp de patru ore. De asemenea, a fost redeschis coridorul umanitar care leagă nordul şi sudul Fâşiei Gaza, potrivit Sky News.

Israelul întrerupe operaţiunile militare timp de patru ore pentru a încuraja civilii să plece din zona de război. De asemenea, armata israeliană păstrează deschis coridorul umanitar din Gaza.

„Coridorul de evacuare va rămâne deschis între orele 09:00-16:00 pentru civili prin axa Salah al-Din spre sud de Wadi Gaza. Va exista o pauză tactică a operaţiunii militare în zona taberei Jabalia astăzi între orele 10:00-14:00 pentru a încuraja evacuarea spre sud prin Axa Saladin. Rezidenţii care sunt blocaţi de la evacuare de către Hamas pot contacta IDF”, a anunţat armata pe platforma X.

Coridorul umanitar nord-sud este deschis începând de luni, în fiecare zi, în intervalul orar menţionat. Sute de mii de palestinieni au folosit ruta pentru a scăpa din zona de conflict.

După ce au intrat în Gaza, militarii israelieni au separat regiunea în două părţi. Lupte aprige se dau în nordul Fâşiei, în timp ce în sud, prin punctul de trecere a frontierei către Egipt sunt evacuaţi oamenii răniţi şi cetăţenii străini.

The post Armata israeliană opreşte operaţiunile militare din Gaza pentru a permite evacuarea populaţiei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code