Economice

Aproximativ 10.800 de bucureșteni pot parca gratuit pe spațiile primăriei

Anul trecut, bucureștenii care posedă un autoturism hibrid sau electric au transmis Primăriei Generale a Capitalei prin Administrația Străzilor 10.964 solicitări pentru emiterea vinietelor pentru parcarea gratuită, au declarat pentru Economica reprezentanții Primăriei. Direcția Parcaje a emis toate aceste viniete, dar propriu-zis publicului i-au fost eliberate 10.851 viniete, diferența fiind reprezentată de vinietele care nu au fost ridicate.

Cu aceste viniete, posesorii de mașini au acces gratuit în spațiile publice de utilitate generală puse la dispoziție de municipalitate.

Dintre cele 10.964 de viniete eliberate, 9.178 de viniete au fost eliberate pentru autovehicule hibrid, respectiv 1.786 pentru autovehicule electrice. În total, în perioada ianuarie 2017 până în prezent,  ținând cont de faptul că vinietele se reînnoiesc periodic, Administrația Străzilor a emis viniete pentru 12.799 autovehicule, dintre care 10.609 hibrid și 2.190 electrice.

Cum se poate obține vinieta

Consiliul General al Municipiului București a decis acordarea vinietelor posesorilor de autoturisme hibrid și elecrice printr-o decizie din iunie 2016, iar instituția care le eliberează este Administrația Străzilor. Acum , aceste solicitări se pot completa și depune online, iar ridicarea lor se face de la sediul Administrației Străzilor. „Vinieta se eliberează în cel mai scurt timp posibil. În funcție de perioada în care se adresează solicitările (există perioade mai aglomerate decât altele, resursa umană dedicată acestei activități rămânând constantă), vinieta se eliberează într-un interval ce variază, în medie, de la 3 la 15 zile”, potrivit Primăriei.

Vinietele se reînnoiesc anual, iar pentru reînnoire se respectă aceeași procedură ca și la prima emitere.

Bucureștenii plătesc între 2,5 și 10 lei pe ora de parcare în funcție de zona în care își lasă mașina. Pentru parcările de reședință, există posibilitatea abonamentelor.

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code