Economice

Antibiotice Iași și-a crescut exporturile de șapte ori. În Marea Britanie are aproape o treime din piața unui medicament foarte utilizat în întreaga lume, iar în SUA e furnizor major

În Statele Unite ale Americii, Antibiotice a devenit unul dintre principalii furnizori de medicamente antiinfecțioase sterile injectabile, transmite ATB. În Marea Britanie, Antibiotice a reușit prin câștigarea licitațiilor regionale organizate de autoritatea NHS (National Health Service) să dețină o cotă de piață de aprox.30% calculată la nivelul consumului anual național pentru pentru un medicament antiinfecțios cu administrare injectabilă – Amoxiplus® (amoxicillinum/acid clavulanicum).

În Vietnam, o piață accesată în urmă cu 10 ani de Antibiotice, pentru gamele de produse Ampiplus® si Amoxiplus®, compania detine o cotă de piață de 42%, respectiv 33% din consumul național. Pe langă exportul de medicamente antiinfecțioase injectabile, Antibiotice își propune să devină un producător internațional consacrat pentru produse topice (dermatologice) și produse sterile (soluții și pulberi sterile injectabile) și de asemenea să-și mențină statutul de lider mondial în producția substanței active Nistatină.

Una dintre metodele prin care Antibiotice s-a impus pe piețele din afara României a fost participarea la evenimente importante din domeniu, cum este  CPhI Worldwide .

“Suntem aici, la acest eveniment internațional, pentru a transmite un mesaj de stabilitate si continuitate, partenerilor nostri. Este necesar să fim mereu în contact cu partenerii tradiționali dar și să ne facem cunoscuți unor potențiali parteneri, pentru a ne susține obiectivele de afaceri pe termen lung. Ne-am propus că până în anul 2025 să exportăm peste 50% din cifra noastră de afaceri, iar până în anul 2030 să finanțăm 3-4 investitii extrem de importante în noi site-uri de fabricatie și un modern centru de cercetare. Astfel, capacităm deja parteneri de peste tot din lume pentru a menține contacte deschise pentru aceste investiții”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code