Economice

Anchetatori suedezi n-au descoperit dovezi care să demonstreze că în survolarea cu drone a centralelor nucleare din țară ar fi fost implicate puteri străine

Poliţia suedeză a desfăşurat patrule şi elicoptere la mijlocul lunii ianuarie la centrala nucleară Forsmark (foto) în căutarea unei drone văzute survolând obiectivul, dar nu a putut să prindă aparatul.

Drone au fost observate de asemenea la celelalte două centrale din Suedia, Oskarshamn şi Ringhals. Forsmark şi Ringhals sunt gestionate de grupul Vattenfall deţinut de stat, în timp ce Oskarshamn este operată de compania energetică germană Uniper SE. Cele trei centrale nucleare furnizează aproximativ 30% din producţia totală de energie a Suediei.

Procurorul Hans Ihrman a declarat la Radioul Suedez că nu există dovezi că puteri străine s-au aflat în spatele dronelor şi a adăugat că nu este clar ce s-a observat de fapt.

Incidentele au avut loc cam în aceeaşi perioadă când armata suedeză a început să patruleze în principal oraş de pe insula Gotland din Marea Baltică, pe fondul tensiunilor crescute dintre Occident şi Rusia.

Sursa foto: Wikipedia

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code