Editoriale

Adio democrație ! ICCJ a răsturnat decizia Curții de Apel București. Masca este obligatorie pe stradă.

De ce adio democrație? Pentru că ne-a fost luat un drept de a nu purta mască când suntem singuri pe stradă, printr-un act administrativ, prin ambiție unui singur om necreștin care a dobândit putere enormă împotriva creștinilor într-o țară creștină.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul făcut de Departamentul pentru Situații de Urgență la hotărârea luată de către Curtea de Apel București în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în decizia ICCJ. ICCJ a decis casarea în parte a sentinţei anterioare și a admis excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

„Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021”.

Opinia editorului:
Privarea de aer prin obligarea purtării măștii pe stradă, iată nu se termină, judecătorii supremi au răsturnat sentința Curții de Apel București printr-o procedură care o credem absurdă juridic. Instanța a stabilit că partea care a formulat acțiunea în fața Curții de Apel București nu avea interesul să o facă trecând peste aspectele de nelegalitate a ordinului ministerului.

Este culmea absurdității să formulăm acțiuni pentru drepturile noastre iar judecătorul să decidă că nu avem interesul să o facem. Prin asemenea procedeu instanța a abdicat de la rolul de judecată al fondului și s-a dovedit că totul se aranjează la un alt nivel, ordinea juridică adminitrativă și dreptul constituțional fiind simple utopii în România, întrucât oricând în diferite loji vor decide lucrurile mai dinainte. Dreptul de a sesiza instanța este unul garantat de art. 6 par. 1 CEDO, instața necesitând a evalua fondul iar din fondul cauzei rezultând interesul părții și nu invers (CEDH Barbera, Messegues și Jabaro c. Spaniei). Procedura „interesului părții” era una tristă din timpul lui Livia Stanciu a justiției cu forma democratică de atunci care pare că s-a reactivat după alegeri. Acest proces a constituit ultima speranță de redare a democrației. Ne luăm adio de la democrație și ne obișnuim că ICCJ a decis că drepturile și libertățile pot fi restrânse și prin acte administrative iar art. 53 Constituție este fără efect. Cine știe care este următorul drept care ne va fi luat printr-o decizie administrativă. Nici nu mai ese necesar Parlamentul să emită legi, actele administrative au același statut potrivit soluției ICCJ.

În concluzie, masca rămâne obligatorie în toate spațiile publice deschise. Nerespectarea acestei legi atrage după sine o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei. Privarea de aer a devenit lege.

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Flux Stiri Religie

Duminica 11 Iulie 2021, Misiunea de a vesti Cuvântul aduce Credința

Biserica protestantă Evanghelică  Textul biblic pentru această zi este din Epistola Sfântului Paul către Romani capitolul 10 versetul 17 Romani 10:17 Astfel, credinţa vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos Prezbiter LEONTIUC Marius Sebastian https://bisericaevanghelica.eu/ Share this: (Visited 1 times, 1 visits today)

Nicușor Dan, cercetat pentru spălare de bani și înșelăciune. Dosarul său a ajuns la Parchetul General

Ungaria și-a triplat numărul de piețe dedicate producătorilor locali

Decizie CCR: Revocarea Avocatului Poporului, neconstituțională. Renate Weber se întoarce în funcție