Flux Stiri

86% dintre europeni resimt ajutorul pentru energie. Este nevoie de intensificarea cooperării între statele membre, zic ei

  • Sondajul Eurobarometru Flash a fost realizat în cele 27 de state member.
  • În cadrul sondajului, au fost intervievați online peste 26.000 de cetățeni ai UE.
  • 86% europeni consideră că depozitele de gaze ar trebui umplute pentru a evita penuriile.

Aproximativ 86% dintre europeni consideră că măsurile luate la nivel european au fost importante pentru a limita impactul imediat al creșterii prețurilor la energie. Asta arată sondajul Eurobarometru Flash, publicat luni de Comisia Europeană.

Sondajul Eurobarometru Flash a fost realizat în cele 27 de state membre în perioada 24-31 august 2023. Au fost chestionați online peste 26.000 de cetăţeni ai UE. Peste 8 din 10 respondenți au fost de acord cu promovarea utilizării durabile a resurselor naturale și cu facilitarea achiziționării în comun de gaze de către statele membre UE.

În plus, parteneriatele cu Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Japonia sau Australia sunt vitale, mai susțin intervievații. În același timp, respondenții mizează pe accelerarea transformării digitale. Cât despre acțiunile viitoare, 86% dintre europeni consideră că depozitele de gaze din UE ar trebui umplute pentru a evita riscul de penurie.

Majoritatea europenilor spun că războiul demonstrează necesitatea ca UE să-și asigure securitatea energetică și economică, iar 75% dintre ei susțin că este nevoie de intensificarea cooperării militare între statele membre.

 Europenii continuă să fie și în favoarea sprijinirii Ucrainei, 86% sunt de acord să ajute persoanele afectate de război, iar 77% acceptă primirea în UE a persoanelor care fug din calea războiului. Un total de 57% dintre cetățeni cred că statele UE ar trebui să sprijine achiziționarea echipamentelor militare pentru Ucraina.

Citește și:

The post 86% dintre europeni resimt ajutorul pentru energie. Este nevoie de intensificarea cooperării între statele membre, zic ei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code