Flux Stiri

7 din 10 români cred că apartenența la UE aduce beneficii României. Câți ar vota la europarlamentare

  • 75% dintre români spun că ar merge să voteze dacă alegerile europene ar avea loc într-o săptămână.
  • 69% români consideră că statutul de membru al UE aduce beneficii României.
  • În România, UE are o imagine pozitivă printre 49% dintre cetăţeni.

7 din 10 români cred că apartenența la UE aduce beneficii României, arată cel mai recent Eurobarometru. De asemenea, a crescut procentul românilor dispuși să voteze la alegerile europarlamentare.

Cel mai recent Eurobarometru arată că 75% dintre români spun că ar merge să voteze dacă alegerile europene ar avea loc într-o săptămână. Procentul a crescut. 69% români consideră că statutul de membru al UE aduce beneficii României. Principalele motive invocate cu privire la aceste beneficii sunt noi oportunități, îmbunătăţirea nivelului de trai, menținerea păcii și cooperarea cu alte state membre.

Totodată, în România, UE are o imagine pozitivă printre 49% dintre cetăţeni, o imagine neutră printre 35% şi o imagine negativă printre 14%. În plus, 60% consideră că acţiunile UE au un impact asupra vieţii lor de zi cu zi. Cu toate astea, România alături de Cehia, se află printre țările în care cei mai puțini cetățeni care cred că UE le influențează viețile.

Citește și

The post 7 din 10 români cred că apartenența la UE aduce beneficii României. Câți ar vota la europarlamentare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code